reisverzekering wereldreis

Lang-Op-Reisverzekering

Op het moment is het voor iedereen important om er zich mee bezig te houden dat een gevaar over het algemeen in een klein hoekje schuilt. Dat is alsook het geval wanneer u er voor kiest om een tochtje te boeken. U kunt voor weggaan kan het gebeuren dat met een plotse situatie waarmee u niet van huis kunt gaan, maar tevens lopende uw tochtje kunnen er zich acute problemen voordoen. Het aan gaan van een goede reisverzekering kan heel wat praktische, maar alsook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering vergoedt schade die is ontstaan gedurende een vakantiereis. U heeft de optie om enkele goederen mee te verzekeren zoals: ongevallen, , giraal geld en waardepapier, vervangende auto bij pech onderweg of de sneeuwvakantie dekking. Naast deze mogelijkheden kunt u meestal een annuleringsverzekering afsluiten.

Bijna alle categorieën worden tot een bepaald maximum gedekt. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een beste reisverzekering heeft in de regel een (hoog) eigen gevaar of een minder (hoog) gedekt bedrag voor de artikelen of aanvullende zaken.

Waarom een reisverzekering?

Als u op reis gaat en u maakt een tochtje naar het buitenland kan er van alles gebeuren. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, daardoor zou het kunnen dat u niet verwachte kosten moet uitgeven. Denk maar eens aan de ziekenhuisgeld als u onverwacht ziek wordt of door een ongeval in het ziekenhuis komt. De optie dat men in het buitenland ziek wordt is alsook groter. alsook andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere gelegenheid op een probleem.

Wat is er gedekt in de basisdekking van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa op zijn minst verzekerd voor hulpverlening, onvoorziene uitgaven, een accident en en aansprakelijkheid voor schade aan uw vakantieverblijf.

Hulpverlening

24/7 hulp van de aangesloten alarmcentrale. onder andere bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke medische begeleiding lopende de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Niet verwachte uitgaven

Bijvoorbeeld voor onverwachte reis– en verblijfsuitgaven als je in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt of ineens naar huis moet terugkeren na een probleem of ernstige ziekte. Of voor geld voor opsporings- of reddingsacties, als je ten tijde van een bergwandeling verdwaalt of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent verzekerd tegen de onvoorziene uitgaven als gevolg van een ongeval.

Aansprakelijkheid voor schade aan reisverblijf

Geld door onder andere ongemakken aan de inboedel van uw tochtjeverblijf. U laat bijvoorbeeld iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw bungalow.

Wat is voor u de voordeligste reisverzekering?

Dat het afsluiten van een reisverzekering voor uw trip verstandig is hoeven we u zeker weten niet meer te vertellen. Wat is voor u nu echter een voordelige reisverzekering? Voor dit type van verzekering kunt u een keuzemogelijkheid maken uit twee opties. We maken onderscheid op dit gebied de kortlopende reisverzekering van een doorlopende reisverzekering. Deze eerste kans is verstandig mits u er voor kiest om slechts één keer per 12 maanden op trip te gaan. In dat situatie is een reisverzekering doorlopend afsluiten commercieel namelijk niet zo voordelig. Een kortlopende reisverzekering gaat wel in op de datum van vertrek en loopt af bij terugkomst. Boekt u dus onverwacht gedurende hetzelfde 12 maanden nog een onverwachte vakantie? In dat geval zult u nog eens een aparte, tijdelijke reisverzekering moeten aan gaan.

Wanneer is een reisverzekering doorlopend afsluiten interessant?

Een betere reisverzekering is er 1 die totaal is afgestemd op uw situatie. Zeker is een goedkopere reisverzekering aan gaan leuk, maar wanneer deze niet aan uw verwachtingen voldoet zal de pret al eenvoudig verdwijnen. Een reisverzekering doorlopend afsluiten is dan tevens veruit de voordeligste keuzemogelijkheid voor consumenten die er voor kiezen om vaker dan gemiddeld per kalenderjaar andere landen op te zoeken. Vanaf het geval dat u meer dan twee maal per twaalf maanden op vakantie gaat (hetzij een zomertochtje, een wintersporttochtje of standaard een citytrip) is het financieel beter om te kiezen voor een doorlopende variant.

Goede reisverzekering afsluiten door te vergelijken? Een goede en voordelige reisverzekering in één afsluiten is perfect mogelijk.

Kortlopend of doorlopend?

De belangrijkste vraag die je jouw zelf moet stellen als je reisverzekeringen vergelijkt is of je een doorlopende reisverzekering wilt aan gaan of een kortlopende reisverzekering. Met de doorlopende reisverzekering ben je 365 dagen door verzekerd voor ongevallen op vakantiereis. Dat is ten tijde van je vakantiereis maar vaak alsook gedurende dagjes uit of weekendjes weg. De doorlopende reisverzekering is normaalgesproken handig voor veel mensen die vaker dan 1 keer per kalenderjaar op vakantie gaat. Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor een specifieke trip en duurt zo lang als je vakantie duurt.

Kortlopende reisverzekering of doorlopende reisverzekering voordeliger?

Een doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Alleenstaanden of stellen die meer dan drie weken per kalenderjaar op vakantie gaan, kunnen misschien beter een doorlopende reisverzekering aan gaan. Voor families ligt deze grens al bij twee weken. Deze periode hoeft niet aaneengesloten te zijn.

Een kortlopende reisverzekering kost je per trip al snel een paar tientjes, terwijl een doorlopende reisverzekering maar enkele euro’s per maand kost. ernaast betaal je voor een kortlopende reisverzekering steeds opnieuw poliskosten. Bij een doorlopende reisverzekering betaal je de kosten voor de polis maar 1x.

Op sneeuwvakantie met doorlopende reisverzekering

mits u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten zult u er Allicht vanuit gaan dat deze alle mogelijke vakantiereizen indekt. Het is ordinair bekend dat een doorlopende reisverzekering (net als een kortlopende) geen dekking voorziet bij zakelijke reizen, maar ook zekere tochtjes waar een hoger gevaar aan verbonden is kunnen uit de boot vallen. Een bekend voorbeeld is de wintersport. Tijdens een wintersportvakantie loopt u als reiziger een groter bedreiging om enkele botten in uw lichaam te breken en dat gevaar wil de verzekeringsmaatschappij lang niet altijd ten minste indekken. alvorens op wintersport te afreizen is het dan ook immer belangrijk om na te gaan of de verzekering die u heeft afgesloten een dergelijke vakantiereis al dan niet indekt.

Ski- en snowboarduitrusting verzekerd of niet?

De eerste vraag die u zich dient te stellen op welk moment u op sneeuwvakantie gaat is welke spullen nu exact is gedekt en welke niet. Veel natuurlijke personen weten het niet, maar ski- en snowboarduitrusting valt standaard onder de verzekerde bagage. Dit wil zeggen, mocht uw materiaal op uw bestemming zelf verliezen, dan kan zal uw reisverzekering hier overgaan om u te vergoeden. U dient er vanzelfsprekend wel rekening mee te houden dat niet het volledige prijs van aankoop van het materiaal zal uitbetalen. Ook zijn er te allen tijde maxima verbonden aan het bedrag dat voor uw ski- en snowboarduitrusting kan worden uitbetaald. Dit dient u te controleren in uw verzekeringspolis.

Gereserveerde skipas of lessen recupereren?

als u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering te kiezen die eveneens een dekking voorziet in het situatie van wintersport, dan kunt u over het algemeen rekenen op veel meer dekkingen dan u in eerste instantie denkt. Wat bijvoorbeeld met de uitgaven die u heeft gemaakt voor het kopen van een skipas en het boeken van eventuele lessen voor aanvang van uw trip? op welk moment u een goede reden heeft om aanspraak te maken op tussenkomst door uw doorlopende reisverzekering (bijvoorbeeld bij ziekte), dan zult u merken dat alsook deze geld zijn gedekt. Uiteraard geldt ook hier dat u slechts een gedeelte van de betaalde kosten ontvangt, maar goed: ‘iets’ is beter dan ‘niets’.

Wintersportdekking bij doorlopende reisverzekering

Bovenstaande info is uitsluitend van toepassing bij een doorlopende reisverzekering die beschikt over een wintersportdekking. Het is een mogelijkheid dat de reisverzekering die u heeft afgesloten ten minste over een dergelijke dekking beschikt, maar de gelegenheid is alsook reëel dat, dat niet het situatie is. Om dit te achterhalen kunt u er voor kiezen om contact op te nemen met uw verzekeraar of kunt u een blik werpen op uw verzekeringspolis. Op welk moment u merkt dat uw doorlopende reisverzekering in ieder geval niet over een bepaalde dekking beschikt, maar u tenslotte de wintersport wenst te dekken kan dit in de regel te allen tijde tegen een minimale meerprijs. Dient u nog een doorlopende reisverzekering voor het komende 12 maanden af te sluiten en heeft u een sneeuwvakantie in de planning staan? In dat situatie is het de extra tijd waard om eerst even het aanbod aan doorlopende reisverzekering met wintersportdekking te vergelijken alvorens een definitieve optie te maken!

Tips: geld overhouden op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering vinden? Bedenk dan goed of je zekere dekkingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan bescherming voor geneeskundige kosten (soms heb je die alsook al goed verzekerd bij je zorgverzekering), hulp bij pech of een ongevallenverzekering. Bekijk onze hints en zorg dat je niet twee keer verzekerd bent. in de regel kun je door goed te lezen naar je dekkingen veel uitsparen.

Maximale vergoedingen reisverzekering

Het liefste heb je je reisverzekering helemaal niet nodig, maar als er uiteindelijk wat gebeurt wil je graag dat de schade eenvoudig wordt betaald en afgehandeld. Vind je een zekere dekking erg van belang bij je reisverzekering? Onder andere voor camera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht uiterste vergoedingen. Dan weet je zeker dat je bij de voordeligste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering alsook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de onkosten als je de reis immers moet annuleren. Als je je reis onder andere door een ongeval, ernstige ziekte of overlijden moet annulatie kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om je vakantie vooraf te annuleren ten gevolge van bepaalde omstandigheden. Tevens als je door bepaalde omstandigheden gedurende je vakantie genoodzaakt bent om naar huis te vertrekken, worden de overgebleven vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voordat je op vakantie gaat. Let goed op de specifieke voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzeggen van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk kleinigheidje vergoeden.

Tevens gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele 12 maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Opzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering opzeggen kun je schriftelijk bij jouw huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering vinden is zo gebeurd. Je kunt in uiterlijk 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de beste reisverzekering afsluiten. Zo easy is het vinden en aan gaan van een reisverzekering via deze website.

Scroll naar boven