premie opstalverzekering

Kosten Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en afsluiten via deze site is heel makkelijk. Bij ons vergelijk je opstalverzekeringen op kosten én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je maandprijs kunt uitsparen. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest goedkope opstalverzekering afsluit, maar dat je er ook een kiest die het slimste bij jou past.

Met een opstalverzekering, tevens wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen gebreken. Onder de opstal vallen bijvoorbeeld een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering dekt onvoorziene gebreken aan je huis, veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, bliksem of storm. Hier kun je simpel je opstalverzekering vergelijken op premie én kwaliteit. We hebben alle informatie over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Als je een huis koopt ben je daar uiteraard trots op. Je wilt dan tevens dat als er iets mee gebeurt, dat je jouw huis weer kunt (laten) maken. Daarvoor sluit je een opstalverzekering af. Een opstalverzekering is niet verplicht. Uiteindelijk wordt je in de regel door de bank wel verplicht om een opstalverzekering te regelen als je een hypotheek afsluit. Dat is ook niet zo gek. Ze lenen jou veel geld, en willen vanzelfsprekend wel dat het onderpand, jouw huis dus, goed is verzekerd.

Opstalverzekering vinden: zo werkt het

Bij ons vind je heel simpel de slimste opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt een aantal vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is easy want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardemeter niet gebruiken. Hierna zie je linea recta de 3 betere deals voor jouw opstalverzekering die je tevens onverwijld online kunt aan gaan. De voordeligste opstalverzekering staat hier ook te allen tijde bij. Je kunt allicht ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens acuut de maandprijs berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één keer alles geregeld op een website, easy toch?

Bescherming opstalverzekering

Alle opstalverzekeringen die je kunt vergelijken en afsluiten hebben diverse dekkingen: All-Risk en Extra Uitgebreid. Bij een Extra veelomvattende dekking ben je al goed verzekerd voor gebreken zoals:

  • Brand
  • Blikseminslag
  • Stormschade
  • Waterschade
  • Gebreken door hak- en breekwerk om een lek op te sporen
  • Hagelschade

Met een allrisk dekking is bijna alles verzekerd, zelfs als je zelf de gebreken veroorzaakt.

Opstalverzekering VvE

Woon je in een appartement? Een opstalverzekering vinden is dan niet te allen tijde nodig. De Vereniging van Eigenaren (VvE) sluit vrijwel altijd een VvE-opstalverzekering af voor het hele gebouw en de daar bijbehorende appartementen. De opstalverzekering vergoedt in dit situatie schade aan de gemeenschappelijke delen van het gebouw, zoals de muren, vloeren en gevels. Heb je het appartement net verbouwd en bijvoorbeeld een nieuwe keuken aangeschaft? Dan kun je ervoor kiezen om deze extra te verzekeren met een aanvullende verzekering. In de voorwaarden van de polis van de opstalverzekering van de VvE wordt namelijk niet uitgegaan van dit soort woningverbeteringen. Controleer bij jouw VvE immer voor de zekerheid of er een opstalverzekering is afgesloten.

Opstalverzekering dekking

Stel je voor dat er brand uitbreekt en je huis daarbij in ernstige mate beschadigd wordt. misschien is je dak wel kapot of raken alle muren beschadigd. Je wilt alles zo snel een optie weer intact krijgen, maar dat gaat wat kosten. Heb je een opstalverzekering? Dan betaalt de opstalverzekeraar de beschadigingen aan je opstal. Een opstalverzekeraar vergoedt geen gebreken door slecht onderhoud en schade die met opzet is aangebracht aan de opstal. Als je een verzekering afsluit voor je opstal, heb je de keus uit 3 soorten dekkingen:

Uitgebreide dekking

De basisverzekering van de opstalverzekering is de grote dekking. Bij deze bescherming betaalt je verzekeraar schade opgelopen door brand, ontploffing, neerstortende vliegtuigen, storm (vanaf windkracht 7), onvoorziene waterschade, diefstal en (poging tot) inbraak, vandalisme, olie, rook, roet, aanrijding, omvallen van bomen en gebreken door scherven van ruiten en spiegels.

Extra uitgebreide dekking

Een extra brede opstalverzekering heeft de dekking van de uitbreiding bescherming met als uitbreiding: schroei-, zeng- en smeltschade, schade door neerslag die binnenstroomt en gebreken door hak- en breekwerk dat moet worden uitgevoerd om een defect te vinden in een waterleiding.

Allrisk

De meest brede dekking van de opstalverzekering wordt tevens wel allrisk genoemd. Neem je deze dekking? Dan ben je gedekt tegen elk soort schade aan je opstal, behalve de schade ontstaan door: aardbevingen, overstromingen, oorlog, atoomkernreacties, slechte fundering en glasschade.

Opstalverzekering opzeggen

Ga je onder andere verhuizen en wil je jouw opstalverzekering (woonhuisverzekering) annuleren? Dan kun je dit makkelijk doen door een e-mail te sturen naar jouw opstalverzekeraar. Normaal gesproken kun je jouw opstalverzekering tevens online afzeggen op de website van je verzekeraar. Ernaast kun je gebruikmaken van de opzegbrieven die wij alvast voor jou hebben geschreven, zodat je precies weet wat je moet sturen. Je vindt deze brieven hier. Bij een aantal opstalverzekeraars kun je jouw opstalverzekering pas elke maand annuleren na de 1ste contracttermijn van 1 kalenderjaar. Als je opstalverzekeraar de voorwaarden van de polis wijzigt in jouw nadeel, kun je de opstalverzekering eerder beëindigen. Je hebt dan onder andere te maken met een premieverhoging. Tegenwoordig zijn veel verzekeringsmaatschappijen flexibel en is het meestal een mogelijkheid je opstalverzekering eerder op te zeggen.

Opstalverzekering annuleren door verhuizen

Vergeet na een verhuziing niet te opnieuw te kijken naar je opstalverzekering. Soms ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu tevens een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de maandprijs van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is van belang dat je alle wijzigingen zo eenvoudig een optie doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je meestal geen opstalverzekering meer nodig. Meestal wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is slim om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In geval van schade aan de opstal ben jij dan nog steeds verzekerd.

Scroll naar boven