reisverzekering wereldreis

Kosten-Doorlopende-Reisverzekering

Tegenwoordig is het voor bijna alle consumenten interessant om er zich bewust van te zijn dat een probleem in de regel in een klein hoekje schuilt. Dat is tevens het situatie wanneer u er voor kiest om een vakantiereis te boeken. U kunt voor vertrekken meemaken met een onvoorziene geval waarmee u niet weg kunt gaan, maar alsook ten tijde van uw vakantiereis kunnen er zich acute problemen voordoen. Het afsluiten van de voordeligste reisverzekering kan heel wat praktische, maar tevens financiële kopzorgen voorkomen.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering kost, hangt van enkele extra’s af. onder andere waar je vakantie naar toe gaat, welke dekking je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro’s, en een doorlopende reisverzekering een aantal euro per maand.

Dat het afsluiten van een reisverzekering interessant is voor veel mensen die zonder zorgen een reis wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. De voordeligste reisverzekering afsluiten is Vandaag de dag door het uitvoeren van een onafhankelijke vergelijking zeer gemakkelijk, maar voor veel personen is ook het vinden van een de beste reisverzekering een vereiste. Een voordelige en een betere reisverzekering in 1 afsluiten is goed mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de geldigheid van de reisverzekering in kwestie alsook met de beschermingen die aangeboden. Voor wat dit laatste betreft is het op de keper beschouwd echt belangrijk om rekening te houden met het gebied naar waar u op reis gaat. zekere dekkingen worden bij een standaard reisverzekering namelijk met uitsluiting van aangeboden mits de reis zich binnen Europa afspeelt.

Waarom een reisverzekering?

Als u op trip gaat en u maakt een tochtje naar het buitenland kan er van alles gebeuren. Veel dingen zijn anders geregeld dan in Nederland, dit kan de reden zijn dat u onvoorziene onkosten moet uitgeven. Denk maar eens aan de ziekenhuiskosten als u onverwacht ziek wordt of door een ongeval in het hospitaal komt. De mogelijkheid dat men in het buitenland ziek wordt is alsook groter. Andere eetgewoonten en hygiëne standaarden kunnen zorgen voor een verhoogde gelegenheid op ziekte.

Wat is voor u een voordelige reisverzekering?

Dat het afsluiten van een reisverzekering voor uw reis gewenst is hoeven we u zeker weten niet meer te vertellen. Wat is voor u nu echter een voordelige reisverzekering? Voor dit type van verzekering kunt u een keus maken uit 2 mogelijkheden. We onderscheiden op dit vlak de tijdelijke- of kortlopende reisverzekering van een doorlopende reisverzekering. Deze eerste optie is slim mits u er voor kiest om slechts één keer per jaar op tochtje te gaan. In dat situatie is een reisverzekering doorlopend aan gaan commercieel namelijk niet zo voordelig. Een tijdelijke reisverzekering gaat wel in op de datum van vertrekken en loopt af bij terugkomst. Boekt u dus onverwacht gedurende hetzelfde twaalf maanden nog een onvoorziene vakantie? In dat geval zult u nog eens een aparte, kortlopende reisverzekering moeten afsluiten.

Wanneer is een reisverzekering doorlopend afsluiten interessant?

De voordeligste reisverzekering is er één die compleet is afgestemd op uw situatie. Allicht is een de meeste voordelige reisverzekering aan gaan leuk, maar wanneer deze niet aan uw verwachtingen voldoet zal de pret al eenvoudig verdwijnen. Een reisverzekering doorlopend aan gaan is dan tevens veruit de goedkoopste keuze voor mensen die er voor kiezen om 2 keer op vaker per jaar andere landen op te zoeken. Vanaf het geval dat u meer dan twee maal per kalenderjaar op vakantiereis gaat (hetzij een zomervakantiereis, een wintersportvakantie of gewoon een citytrip) is het commercieel slimmer om te kiezen voor een doorlopende variant.

Goede reisverzekering aan gaan door te vergelijken? Een goede en bekendste reisverzekering in 1 afsluiten is perfect mogelijk.

Op welk moment is een doorlopende reisverzekering voordeliger?

Een doorlopende reisverzekering is sneller voordeliger dan een kortlopende dan je zou denken. Ga je met een heel gezin op reis, dan ligt het omslagpunt ongeveer bij een vakantie van twee weken. Ga je dus met je gezin vijftien dagen of langer op reis? Grote kans dat een doorlopende reisverzekering goedkoper is. Voor een verzekering van één of twee personen ligt de limiet op een week of 3. Ga je alsook nog eens een paar dagen er tussenuit? Dan is de doorlopende reisverzekering ook heel in enkele stappen een voordeligere keus. Sluit je alsook altijd een annuleringsverzekering af? Dan is een doorlopende reisverzekering bijna immer goedkoper met een bescherming voor annulering. Een doorlopende annuleringsverzekering is namelijk heel efficiënt voordeliger dan een kortlopende. Maak je hier een vergelijking voor een kortlopende reisverzekering en ben je goedkoper uit met een doorlopende? Dan geven we je subiet een seintje op deze website zodat je de goede keuze kunt maken. Bekijk de pre’s van een doorlopende en kortlopende reisverzekering.

Als je langer dan twee tot drie weken op vakantie gaat of vaker is het juist voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Bij gezinnen geldt het voordeel in de maandprijs nog sneller. Met deze verzekering ben je twaalf maanden door gedekt en hoef je dus niet een specifieke datum op te geven. Zowel korte vakanties als weekendjes weg zijn hiermee verzekerd en je hoeft niet elk twaalf maanden opnieuw deze reisverzekering aan te vragen, hij wordt automatisch verlengd.

Op wintersport met doorlopende reisverzekering

als u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten zult u er Vanzelfsprekend vanuit gaan dat deze alle mogelijke trips indekt. Het is gewoon bekend dat een doorlopende reisverzekering (net als een kortlopende) geen dekking voorziet bij zakelijke reizen, maar tevens zekere vakanties waar een hoger perikel aan verbonden is kunnen uit de boot vallen. Een bekend voorbeeld is de wintersport. Gedurende een wintersportvakantiereis loopt u als reiziger een groter bedreiging om enkele botten te breken en dat perikel wil de verzekeringsmaatschappij lang niet te allen tijde ten minste indekken. alvorens op sneeuwvakantie te afreizen is het dan tevens altijd interessant om na te gaan of de verzekering die u heeft afgesloten een bepaalde vakantiereis al dan niet indekt.

Ski- en snowboarduitrusting gedekt of niet?

De eerste vraag die u zich dient te stellen op welk moment u op wintersport gaat is welke spullen nu precies is gedekt en welke niet. Veel personen weten het niet, maar ski- en snowboarduitrusting valt standaard onder de verzekerde bagage. Dat houdt in, mocht uw materiaal op uw bestemming zelf verloren gaan, dan kan zal uw reisverzekering hier besluiten om u te vergoeden. U dient er allicht wel rekening mee te houden dat niet het hele prijs van aankoop van het materiaal zal uitbetalen. Ook zijn er immer maxima verbonden aan het bedrag dat voor uw ski- en snowboarduitrusting kan worden uitbetaald. Dit dient u te nagaan in uw verzekeringspolis.

Gereserveerde skipas of lessen recupereren?

indien u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering aan te gaan die tevens een bescherming voorziet in het situatie van wintersport, dan kunt u in het algemeen rekenen op veel meer beschermingen dan u in eerste instantie denkt. Wat bijvoorbeeld met de onkosten die u heeft gemaakt voor het kopen van een skipas en het boeken van eventuele lessen voor aanvang van uw vakantiereis? op welk moment u een goede reden heeft om aanspraak te maken op tussenkomst door uw doorlopende reisverzekering (bijvoorbeeld bij medische redenen), dan zult u merken dat tevens deze kosten zijn betaald. Uiteraard geldt alsook hier dat u slechts een gedeelte van de betaalde kosten ontvangt, maar goed: ‘iets’ is beter dan ‘niets’.

Wintersportbescherming bij doorlopende reisverzekering

Bovenstaande info is aleen van toepassing bij een doorlopende reisverzekering die beschikt over een wintersportdekking. Het is een optie dat de reisverzekering die u heeft afgesloten ten minste over een bepaalde dekking beschikt, maar de kans is alsook reëel dat, dat niet het geval is. Om dit te achterhalen kunt u er voor kiezen om contact op te nemen met uw verzekeraar of kunt u kijken op uw verzekeringspolis. Wanneer u merkt dat uw doorlopende reisverzekering ten minste niet over een dergelijke bescherming beschikt, maar u tenslotte de wintersport wenst te beschermen kan dit doorgaans altijd tegen een minimale meerprijs. Dient u nog een doorlopende reisverzekering voor het komende twaalf maanden af te sluiten en heeft u een sneeuwvakantie in de agenda staan? In dat geval is het de extra tijd waard om eerst even het aanbod aan doorlopende reisverzekering met wintersportdekking te vergelijken vooraleer een definitieve keus te maken!

Tips: besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Denk dan goed na of je zekere dekkingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan bescherming voor medische kosten (misschien heb je die tevens al goed gedekt bij je zorgverzekering), automobilistenhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze tips en zorg dat je niet dubbel gedekt bent. Over het algemeen kun je door goed te kijken naar je beschermingen veel geld besparen.

Maximale schadeloosstellingen reisverzekering

Liever heb je jouw reisverzekering volledig niet nodig, maar als er toch wat gebeurt wil je graag dat de gebreken efficiënt wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een zekere bescherming erg doorslaggevend bij je reisverzekering? Onder andere voor fotoapparatuur, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht hoogste tegemoetkomingen. Dan weet je zeker dat je bij de voordeligste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de onkosten als je de reis toch ook moet annuleren. Als je je reis bijvoorbeeld door een ongeval, ernstige ziekte of overlijden moet annulatie kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een mogelijkheid maakt om je vakantie vooraf op te zeggen als gevolg van zekere omstandigheden. Ook als je door bepaalde gebeurtenissen tijdens je vakantie verplicht bent om naar huis te gaan, worden de resterende vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voorafgaand je op vakantie gaat. Let goed op de specifieke voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annuleren van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk schijntje vergoeden.

Ook met betrekking tot de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele jaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Afzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering beëindigen kun je schriftelijk bij je huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering aan gaan is zo gebeurd. Je kunt binnen 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de goedkopere reisverzekering vinden. Zo simpel is het vinden en vinden van een reisverzekering via onze website.

Scroll naar boven