Aansprakelijkheidsverzekering Kind

Kosten Aansprakelijkheidsverzekering

Ook al is een particuliere aansprakelijkheidsverzekering niet wettelijk verplicht, het kan uiteindelijk interessant zijn om deze naast de WA verzekering af te sluiten. Wil je gedekt zijn voor de gebreken die je veroorzaakt bij derden, maar weet je niet exact voor welke verzekeringsmaatschappij je het voordeligste kunt kiezen? Of twijfel je welke verzekering voor jou het meest voordelige is? In dit artikel vindt je alle kennis die je nodig hebt alvorens je begint met kosten aansprakelijkheidsverzekering, en alvorens je er 1 gaat vinden.

Wat is een AVP?

Uitgangspunt voor de verzekering om uit te betalen bij kosten aansprakelijkheidsverzekering is dat jij aansprakelijk bent voor de te verhalen gebreken aan mensen of goederen. Als dat zo is, zijn ook de gevolgschades gedekt.

Een ongeval zit in een klein hoekje. Je vriendin kan per ongeluk een bal door het raam schoppen gedurende het spelen, of voor je het weet heeft je huisdier de bril van een opa voor voedsel aangezien. De schade kan flink oplopen als je niet goed verzekerd bent voor dit type gebreken. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren vergoedt de schade als jij of je vriendin per abuis de aanstichter is van schade aan derden. Dit geldt alleen voor de schade die jij of je gezinslid als privé-persoon maken. Eventuele schade lopende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een WA verzekering wordt tevens wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Aansprakelijkheidsverzekering (AVP)

Een AVP biedt bescherming voor schade waar jij of je vriendin aansprakelijk voor is. Je bent verzekerd voor immateriële letselschade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke schade betreffen. ernaast ben je gedekt voor schade aan materiële zaken. Een voorwaarde is dat de gebreken niet met voorbedachte rade mag zijn aangebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de schade, betekent niet altijd dat jij de gebreken zelf gemaakt hoeft te hebben. Jij bent meestal tevens aansprakelijk voor schade aangebracht door je hond. Ook ben jij aansprakelijk voor gebreken die ontstaat door een mankement aan je woning. Een voorbeeld is op welk moment een dakpan van jouw woning op het hoofd van de postbode valt. Dan ben je aansprakelijk voor de schade die dit met zich meebrengt.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een tegenslag zit in een niet groot hoekje. Je kind kan per tegenslag een bal door het raam schoppen gedurende het voetballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man als kluif aangezien. De onkosten kunnen flink oplopen als je niet gedekt bent voor zulke schade. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten als jij of je familie per ongeval de veroorzaker zijn van schade aan derden. Dit geldt alleen voor de gebreken die jij of je familie als particulier maken. Eventuele gebreken lopende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt tevens wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel een WA verzekering genoemd. Als u, uw partner, uw kinderen of uw huisdier een schade veroorzaakt bij iemand anders, dan bent u aansprakelijk voor deze gebreken. Zonder aansprakelijkheidsverzekering moet u de kosten die hieruit volgt zelf dragen. Als u een aansprakelijkheidsverzekering heeft dan bent u hiervoor gedekt en zal uw verzekering de onkosten om de schade te dekken betalen. Het is niet voorgeschreven om een WA verzekering te hebben, maar het kan wel wel zo slim zijn. Het hoeft dan ook niet zo te zijn dat u de gebreken zelf veroorzaakt heeft. Een kapotte waterleiding bij de buren, die bij u vandaan komt. Of een dakpan die van uw dak valt op de auto van de buurman. Het kan gebeuren. Ook hiervoor verzekert u zich met de aansprakelijkheidsverzekering. {

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

U kunt bij de verzekeringsmaatschappij kiezen voor welk bedrag u de verzekering wilt vinden. Dit ligt meestal tussen de €500.000 en €2.500.000 per gebeurtenis. U kunt dit terug vinden in uw voorwaarden. Als u gebruik moet maken van uw verzekering en u komt er niet uit met de tegenpartij. Dan kunt u een beroep doen op uw rechtsbijstandsverzekering. Heeft u deze niet? Dan kunt u hier een rechtsbijstandverzekering vergelijken.

Op welk moment je iets doet dat schade veroorzaakt, ben je er volgens de wet aansprakelijk voor. Dat houdt in dat je de onkosten van de gebreken moet betalen. Andermans eigendommen kunnen zijn beschadigd, maar je kunt tevens iemand onbedoeld verwonden. Heb je kleine kinderen? Dan ben jij verantwoordelijk voor de gebreken die zij veroorzaken. Zonder aansprakelijkheidsverzekering moet je de schade met eigen middelen betalen. Een kleine gebreken is in de regel niet het probleem. Maar stel dat iemand door iets wat jij zonder opzet hebt gedaan ziek wordt of invalide raakt? Dan loopt de schade al efficiënt op.

U bent gedekt tegen schade aan anderen

  • Een AVP wordt ook wel aansprakelijkheidsverzekering genoemd
  • De aansprakelijkheidsverzekering uitgekeerd letsel schade en zaakschade
  • gebreken die met opzet is veroorzaakt wordt niet betaald
  • Alleen financiële schade uit zaken of letsel worden uitbetaald door de aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die schade die iemand aan een ander of zijn bezittingen aanbrengt. De verzekeringspolis is in beginsel bij iedere verzekeraar dezelfde. Als u als verzekeringnemer gebreken toebrengt aan (spullen van) andere personen dan wordt dit tot rond €1.250.000 gedekt per schadegeval. Dit bedrag verschilt per verzekeringsmaatschappij.

Is een AVP verplicht?

In Holland is het aan gaan van een aansprakelijkheidsverzekering particulieren niet verplicht. Maar het is wel verstandig om dit te doen. Met name met huisdieren zit een tegenslag in een nihil hoekje. De kosten voor het vergoeden van de schade kan dan erg hoog uitvallen.

Aansprakelijkheidsverzekering: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de basis zorgverzekering en de verzekering voor auto’s, hoort de aansprakelijkheidsverzekering niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een AVP hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De kosten die je betaalt voor een AVP met gezinsdekking (ongeveer €50 per twaalf maanden voor een te verzekeren bedrag van €1,25 miljoen of meer) is relatief laag en sowieso geen reden om een verzekeringspolos niet af te sluiten. Ook ben je als je geen aansprakelijkheidsverzekering hebt en wel verantwoordelijk bent voor gebreken aan eigendommen van een ander, veel meer kwijt. En bovendien is tevens het slachtoffer er de dupe van als je geen AVP hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

Wat dekt je AVP?

De AVP binnen het instap pakketten heeft een ruime dekking. Wanneer je voor een gebreken aansprakelijk bent kun je beroep doen op je WA verzekering. Maar de bescherming geldt niet alleen voor jou maar tevens voor je kinderen, inwonende ouders, loges, maar tevens voor je huisdieren.

Voor welk bedrag aan schade ben ik verzekerd?

Dit verschilt per verzekeringsmaatschappij. Het dekkingsbedrag varieert van € 1.000.000 tot € 2.500.000. Bij meerdere verzekeraars kun je tussen 2 bedragen kiezen, maar bij sommige heb je geen mogelijkheid. Let hier dus goed op. Een hoger dekkingsbedrag betekent tevens een hogere premie die je maandelijks moet betalen. Je kunt tevens de bedragen van een WA verzekering vergelijken. Ondanks dat deze verzekering voorgeschreven is heb je hier wel keuze vrijheid in.

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Iedereen doet wel eens iets doms of kan een tegenslag veroorzaken. Als anderen hierdoor schade ondervinden, kun je hiervoor verantwoordelijk zijn en deze schade moeten betalen. De aansprakelijkheidsverzekering van HEMA vergoedt tegen de financiële effecten hiervan.

Deze particuliere aansprakelijkheidsverzekering (AVP) of inboedelverzekering sluit je op vrijwillige basis af. Een WA verzekering is toch geboden als je in dit land auto wilt rijden. Op deze website vind je vergelijkingstools waar je zonder extra kosten gebruik van kunt maken.

Voor je een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken kunt hebben wij meerdere gegevens van je nodig – gezinssamenstelling, geboortedatum verzekeringnemer, het bedrag dat je verzekert en de hoogte van het eigen risico. Als je deze gegevens hebt ingevuld komt er een lijst met aanbieders uit de vergelijker rollen die voor jou verstandig kunnen zijn. Door het vinden van een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf tegen gebreken of letsel die je bij iemand anders veroorzaakt. De maandprijs van aansprakelijkheidsverzekeringen is relatief laag. Veel voorkomende schades .

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt gebreken die je onopzettelijk hebt veroorzaakt bij een ander en waarvoor je zelf verantwoordelijk bent. Onder andere: je laat een glas wijn over het tapijt van de buurman vallen. Of je zoontje fietst per ongeval een voetganger omver. De aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de ontstane gebreken aan anderen.

Een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken en ogenblikkelijk vinden met korting doe je op onze website. Een aansprakelijkheidsverzekering tevens wel avp genoemd wordt meestal afgesloten om de aansprakelijkheid voor particulieren af te dekken. Je kan bijvoorbeeld risico-aansprakelijk zijn voor je hond, woonhuis, familie en allicht jezelf. Met een avp dek je de financiële effecten af waarvoor je verantwoordelijk gesteld kan worden. De maandprijs van de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren is erg laag. Tevens kan er gekozen worden voor een eigen risico. Een avp wordt over het algemeen afgesloten in combinatie met een inboedelverzekering of in een pakketverzekering

Je bent bij vrienden op bezoek en je stoot per tegenslag een dure vaas om. De vaas valt in 1.000 stukken op de grond en is niet meer te repareren! Gelukkig weet je dat je een goede aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten en vertel jij je vrienden dat ze jou aansprakelijk kunnen stellen voor de geleden materiële schade van de vaas.

De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren, kortweg AVP, beschermt je tegen het financiële risico van aansprakelijkheid. Het beschermt je niet alleen tegen materiële gebreken, zoals de vaas in de eerder genoemde voorbeeld, maar ook tegen gebreken aan personen (tevens wel letselschade) en schade aan zaken.

Het fijne aan een aansprakelijkheidsverzekering is dat een gebreken niet per se door jou veroorzaakt hoeft te zijn. Beeld je onder andere de geval in dat er een waterleiding in je huis springt en dat de vrijgekomen water schade bij je buren veroorzaakt. Deze schade heb je niet terstond veroorzaakt maar de aansprakelijkheidsverzekering betaalt gebreken op de grond van de wet.

Op welk moment u diverse verzekeringen en verzekeringsmaatschappijen met elkaar vergelijkt, zal het u wellicht opvallen dat uiteenlopende verzekeringsproducten en aanbieders veel overeenkomsten vertonen. De oorzaak voor dit fenomeen ligt voornamelijk in het gegeven dat veel verzekeringsmaatschappijen van aansprakelijkheidsverzekeringen de feitelijke uitvoering van de hulp uitbesteden aan grote gespecialiseerde organisaties. Heeft een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken dan wel zin? Zeker! Want naast de overeenkomsten bestaan er ook grote verschillen die met name te vinden zijn in de gedekt pakketten en modules, net als in de hoogte van de premies. Daarnaast is het tevens goed, op welk moment u al een aansprakelijkheidsverzekering heeft, uw huidige verzekering te vergelijken met andere verzekeringsmaatschappijen.

Tevens assisteren wij jou graag met het vinden van een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (een WA verzekering). Dit doen we aan de hand van een vergelijker. Je vult hier jouw gegevens in – kenteken, geboortedatum, postcode, schadevrije jaren, leeftijd behalen rijbewijs, dekking, eigen risico en aantal kilometers per jaar – en op basis van deze gegevens komt er een lijst uitrollen met de verzekeraars die het goedkopere bij jouw situatie passen. Een WA verzekering vinden is nog nooit zo easy geweest.

Wij doen ons best om de lijst van verzekeraars up-to-date te houden. Dagelijks zijn onze medewerkers op zoek naar de beste aansprakelijkheidsverzekeringen en WA verzekeringen. De kans is dan ook groot dat je via onze website een verzekering gaat vinden die bij je past. Als je rechtsbijstandsverzekeringen wilt vergelijken klik hier.

Veel klanten in Holland hebben behoefte aan controle over hun eigen leven en het zelf in de hand hebben van zekere zaken. Zonder teveel te generaliseren, kunnen we stellen dat we een ‘goed georganiseerd’ volk zijn. Helaas hebben we desondanks niet overal invloed op. ‘Een tegenslag zit in een nihil hoekje’ is daarom een veelgehoord Nederlands gezegde. ‘En van het concert des levens krijgt niemand een programma’, zo luidt een bekende tegeltjeswijsheid over dit onderwerp. Een groot deel van de Nederlanders beseft dan ook dat het cruciaal is om goed verzekerd te zijn, voor die keren dat er iets gebeurt waar je zelf niet de afloop van kan bepalen. Het is van betekenis om bij alle type verzekeringen goed alle voorwaarden te lezen.

Simpel overstappen AVP

Het klinkt moeilijk om je oude AVP te op te zeggen en over te stappen naar een andere verzekering, maar dat is zo geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige verzekeraar. Zij maken de annuleren dan voor je in orde. Vervolgens kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool voor kosten aansprakelijkheidsverzekering vinden.

Scroll naar boven