tijdelijke reisverzekering

Kortlopende-Reisverzekering-Afsluiten

Op het moment is het voor veel mensen important om er zich bewust van te zijn dat een ongeluk vaak in een klein hoekje schuilt. Dat is alsook het situatie op welk moment u er voor kiest om een vakantiereis te boeken. U kunt voor weggaan er mee te maken krijgen met een onvoorziene situatie waardoor u niet van huis kunt gaan, maar ook ten tijde van uw vakantiereis kunnen er zich acute problemen voordoen. Het aan gaan van een betere reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering dekt ongemak die is ontstaan gedurende een vakantiereis. U heeft de gelegenheid om meerdere categorieën mee te verzekeren zoals: werelddekking, giraal geld en waardepapier, vervangende auto bij pech onderweg of de wintersport dekking. Naast deze opties kunt u over het algemeen een annuleringsverzekering aan gaan.

Verscheidene zaken worden tot een bepaald maximum gedekt. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een de betere reisverzekering heeft in de regel een (hoog) eigen bedreiging of een minder (hoog) verzekerd bedrag voor de artikelen of aanvullende goederen.

Waarom een reisverzekering?

Als u op vakantie gaat en u maakt een reis naar het buitenland kan er van alles fout gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan in Nederland, dit kan de reden zijn dat u extra geld moet uitgeven. Denk maar eens aan de ziekenhuisuitgaven als u ineens ziek wordt of door een accident in het privekliniek komt. De optie dat men in het buitenland ziek wordt is tevens groter. ook andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere gelegenheid op een accident.

Wat is er gedekt in de basisbescherming van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa in ieder geval gedekt voor hulpverlening, niet verwachte uitgaven, een probleem en en aansprakelijkheid voor ongemakken aan uw tochtjeverblijf.

Hulpverlening

Altijd hulp van de aangesloten alarmcentrale. onder andere bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke geneeskundige begeleiding lopende de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Niet verwachte uitgaven

Bijvoorbeeld voor onverwachte trip– en verblijfsonkosten als je in het buitenland in het hospitaal terecht komt of eerder naar huis moet terugkeren na een ongeval of ernstige ziekte. Of voor onkosten voor opsporings- of reddingsacties, als je tijdens een bergwandeling de weg kwijt bent of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent verzekerd tegen de onverwachte kosten als gevolg van een ongeval.

Aansprakelijkheid voor ongemak aan vakantieverblijf

Kosten door bijvoorbeeld schade aan de inboedel van uw vakantieverblijf. U laat onder andere iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw bungalow.

Reisverzekering vergelijken en afsluiten: zo simpel doe je dat

Deze website heeft een onafhankelijke online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 50 kortlopende en doorlopende reisverzekeringen van 29 verzekeraars. Via onze website kun je heel gratis een reisverzekering vergelijken en aan gaan. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou de meeste voordelige verzekering hebt gevonden, kun je per direct jouw reisverzekering afsluiten. Dat kan volledig online en je ziet gelijk of je bent goedgekeurd voor de reisverzekering.

{Maximale schadeloosstellingen reisverzekering

Goed om te weten dat je eigendommen te allen tijde tot een ten hoogste bedrag is verzekerd. Dat bedrag verschilt per vakantiereisverzekeraar en per accessoire. Zo betaalt de ene reisverzekeraar een bedrag van 100 euro, terwijl andere verzekeraars een paar duizend euro vergoeden. Vind je een zekere bescherming erg vanzelfsprekend bij je reisverzekering? bijvoorbeeld voor camera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Controleer dan te allen tijde wat er in je voorwaarden van de polis staat. In onze vergelijking kun je ook per reisverzekering zien wat de maximale tegemoetkomingen zijn. Dan weet je zeker dat je de best passende verzekering kiest.}

Beste reisverzekering

op welk moment u een vakantiereis heeft geboekt spreekt het voor zich dat u zich zo weinig een mogelijkheid zorgen zult willen maken. Om er zeker van te zijn dat alle mogelijke gevaren gericht op uw welverdiende vakantiereis zijn betaalt kan het slim zijn om een kortlopende of doorlopende reisverzekering af te sluiten. Een tijdelijke- of kortlopende reisverzekering afsluiten kan voor personen die slechts 1 maal per jaar op reis gaan de meest slimme keus zijn. Op deze wijze genieten ze immers van een geschikte dekking voor hun geboekte reis, maar dan wel zonder dat ze rekening dienen te houden met onnodig hoge kosten. Gaat u met zekerheid vaker dan 1 keer op vakantie gaan in het komende jaar? In dat situatie is de optie om een doorlopende reisverzekering aan te gaan immer het interessantst. Zo geniet u op vlak van prijs-kwaliteit tenslotte immer van de meest optimaleverzekering.

Tips: geld overhouden op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Denk dan goed na of je zekere beschermingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan dekking voor medische kosten (mogelijkerwijs heb je die alsook al goed gedekt bij je zorgverzekering), hulp bij autopech of een ongevallenverzekering. Bekijk onze suggesties en regel dat je niet twee keer gedekt bent. Meestal kun je door goed te kijken naar je beschermingen veel geld overhouden.

Uiterste vergoedingen reisverzekering

Het liefste heb je je reisverzekering helemaal niet nodig, maar als er tenslotte wat gebeurt wil je graag dat de gebreken snel wordt uitbetaald en afgehandeld. Vind je een bepaalde bescherming erg cruciaal bij je reisverzekering? Onder andere voor fotoapparatuur, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale schadeloosstellingen. Dan weet je zeker dat je bij de meest geschikte reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering tevens een annuleringsverzekering vinden. Een annuleringsverzekering vergoedt de onkosten als je de reis tenslotte moet annuleren. Als je jouw reis bijvoorbeeld door een ongeval, om medische redenen of overlijden moet annuleren kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om je vakantie vooraf op te zeggen als resultaat van bepaalde omstandigheden. Tevens als je door zekere omstandigheden lopende je vakantie gedwongen bent om naar huis te vertrekken, worden de overgebleven vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de specifieke voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annuleren van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk kleinigheidje vergoeden.

Tevens met betrekking tot de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele twaalf maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Beëindigen oude reisverzekering

Je reisverzekering afzeggen kun je schriftelijk bij je huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering aan gaan is zo gebeurd. Je kunt in uiterlijk vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de beste reisverzekering vinden. Zo simpel is het vinden en aan gaan van een reisverzekering via hier.

Scroll naar boven