reisverzekering doorlopend

Korte-Reisverzekering

Tegenwoordig is het voor bijna alle mensen belangrijk om er zich van te vergewissen dat een gevaar vaak in een klein hoekje schuilt. Dat is alsook het geval wanneer u er voor kiest om een trip te boeken. U kunt voor vertrekken kan het gebeuren dat met een onverwachte situatie waardoor u niet weg kunt gaan, maar ook gedurende uw vakantie kunnen er zich acute problemen voordoen. Het aan gaan van de beste reisverzekering kan heel wat praktische, maar tevens financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering vergoedt ongemakken die is ontstaan lopende een tochtje. U heeft de gelegenheid om meer dan één rubrieken mee te verzekeren zoals: werelddekking, giraal geld en waardepapier, vervangend vervoer bij pech onderweg of de sneeuwvakantie dekking. Naast deze opties kunt u meestal een annuleringsverzekering aan gaan.

De meeste categorieën worden tot een bepaald maximum vergoed. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een bekendste reisverzekering heeft vaak een (hoog) eigen bedreiging of een minder (hoog) verzekerd bedrag voor de bagage of aanvullende goederen.

Waarom een reisverzekering?

Als u op tochtje gaat en u maakt een vakantie naar het buitenland kan er van alles gebeuren. Veel dingen zijn anders geregeld dan in Nederland, daardoor zou het kunnen dat u niet verwachte kosten moet uitgeven. Denk ook aan de ziekenhuisgeld als u onverwacht ziek wordt of door een accident in het hospitaal komt. De gelegenheid dat men in het buitenland ziek wordt is ook groter. Andere eetgewoonten en hygiëne standaarden kunnen zorgen voor een verhoogde mogelijkheid op ziekte.

Reisverzekering vergelijken en aan gaan: zo simpel doe je dat

Deze website heeft een eerlijke online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 50 kortlopende en doorlopende reisverzekeringen van 29 verzekeraars. Via onze website kun je heel voordelig een reisverzekering vergelijken en afsluiten. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou de beste verzekering hebt gevonden, kun je gelijk jouw reisverzekering afsluiten. Dat kan volledig online en je ziet per direct of je bent geaccepteerd voor de reisverzekering.

Zeer veel dekkingen meeverzekeren

Een reisverzekering biedt standaard dekking voor verlies, ongemakken of diefstal van je bagage. Het hangt af van je reis en wat je al bij andere verzekeringen hebt ondergebracht, kun je jouw reisverzekering uitbreiden met dekking voor:

  • Medische kosten
  • Pechhulp
  • hoogrisico sporten (bijvoorbeeld parachutespringen, bergbeklimmen of diepzeeduiken)
  • Wintersport
  • Repatriëring (onverwachte terugkeer naar huis vanwege ziekte of een probleem)
  • Contant geld
  • Stage in het buitenland
  • Zakenreis
  • Overlijden en blijvende invaliditeit

Gebaseerd op de dekkingen die je nodig hebt, zoeken wij de meest geschikte reisverzekering voor je uit.

Wat is een multirisicoverzekering?

Op welk moment behoefte hebt om een reisverzekering aan te gaan kunt u telkens een keuzemogelijkheid maken tussen enkele opties. We maken onderscheid op dit gebied de kortlopende van de doorlopende reisverzekering, maar ook bestaat er tevens nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een bepaalde variant kunnen we eigenlijk het best omschrijven als een collectie van verzekeringen. Het betreft hier niet alleen de ordinaire reisverzekering, ze wordt over het algemeen te allen tijde gebundeld met een speciale bescherming voor annuleren. Op deze wijze beschikt u dan tevens over een totaal pakket waarmee u sowieso onbekommerd op trip van huis kunt gaan. Bent u ook wel geïnteresseerd in het aan gaan van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer informatie willen verkrijgen? Lees dan in enkele stappen verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u in een overzicht.

Tips: geld besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering aan gaan? Bedenk dan goed of je bepaalde beschermingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan bescherming voor medische kosten (misschien heb je die tevens al goed gedekt bij je zorgverzekering), hulp bij pech of een ongevallenverzekering. Bekijk onze aanwijzingen en regel dat je niet dubbel gedekt bent. in de regel kun je door goed te kijken naar je dekkingen veel geld besparen.

Maximale schadeloosstellingen reisverzekering

Het liefste heb je jouw reisverzekering helemaal niet nodig, maar als er toch wat gebeurt wil je graag dat de gebreken in enkele stappen wordt uitgekeerd en afgehandeld. Vind je een zekere dekking erg van invloed bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor fotoapparatuur, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht uiterste vergoedingen. Dan weet je zeker dat je bij de beste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten als je de reis tenslotte moet annuleren. Als je je reis bijvoorbeeld door een ongeval, ziekte of overlijden moet opzeggen kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een optie maakt om je vakantie vooraf op te zeggen als gevolg van bepaalde omstandigheden. Ook als je door zekere gebeurtenissen tijdens je vakantie verplicht bent om naar huis te gaan, worden de resterende vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzegging van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk wissewasje vergoeden.

Ook gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele 12 maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Afzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering opzeggen kun je schriftelijk bij jouw huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering vinden is zo gebeurd. Je kunt in uiterlijk vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de voordeligste reisverzekering afsluiten. Zo easy is het vinden en vinden van een reisverzekering via hier.

Scroll naar boven