Met een inboedelverzekering verzekert u uw goederen. Deze verzekering dekt de schade als gevolg van bijvoorbeeld vuur, diefstal en storm. De goedkoopste inboedelverzekering vindt u met behulp van onze overzichtelijke vergelijkingsmodule voor inboedelverzekeringen. Start nu gelijk met het vergelijken van de diverse inboedelverzekeringen en de daarbij horende eigenschappen en sluit de best mogelijke verzekering online af.
Inboedelverzekering vergelijken en afsluiten
Een inboedelverzekering is een verzekering die eventuele gebreken aan de zogenaamde inventaris van uw huis verzekerd. De term ‘inboedel’ betekent alles wat verhuisbaar is en dus niet nagelvast aan uw huis zit. Voorwerpen die wel nagelvast aan de woning zitten vallen weer onder de opstalverzekering. De inboedelverzekering vergelijken doet u efficiënt en eenvoudig via deze website.
Brand of inbraak is voor heel veel consumenten een grote angst. Een brand kan al je (persoonlijke) spullen in één klap verwoesten. Gelukkig kun je jouw voor de materiële schade verzekeren met een inboedelverzekering. Op onze website vind je efficiënt en makkelijk de inboedelverzekering die het goedkopere bij je past. Je kunt de inboedelverzekering ook meteen aan gaan.
Verschillende typen inboedelverzekeringen
Er bestaan verschillende soorten inboedelverzekeringen. U heeft de basis inboedelverzekering die effecten van brand, blikseminslag, waterschade, diefstal of vandalisme dekt. Tevens bestaan er diverse brede inboedelverzekeringen met verscheidene aanvullingen op de basisdekking. Deze soort kan bijvoorbeeld effecten van schroei- en smeltschade of schade aan de inhoud van uw vriezer of koelkast dekken. Ook heeft u nog de allrisk inboedelverzekering. Dit type verzekert tevens elk plotseling en onverwacht van buitenkomend onheil. Welke gevallen daar precies onder vallen kunt u vinden bij uw verzekeraar.
Zowel bij de inboedel- als bij de opstalverzekering zijn er twee typen bescherming van gebreken:
- Extra uitgebreid (eug), dekt alleen voorvallen die in de voorwaarden van de polis staan
- Allrisk, betaalt alle gebrekengevallen, tenzij ze nadrukkelijk zijn uitgesloten. De laatste jaren zien we een trend dat de verschillen tussen extra uitgebreid en allrisk, zowel qua kosten als qua dekking, continu groter worden.
Het loont om goed te kijken naar de polisvoorwaarden en de uitsluitingen, zeker als je huis bijzondere elementen heeft (gebogen glas, of glas-in-lood bijvoorbeeld). Zie tevens onze suggesties voor het vinden van een inboedel- en opstalverzekering.
Premiehoogte van inboedelverzekering bepalen
De hoogte van uw inboedelverzekering wordt in het algemeen berekend door middel van je postcode, type huis en uw inboedelwaarde. De premies die horen bij de verscheidene typen bescherming zijn hoger naarmate de bescherming uitgebreider is. Daarnaast hangt de maandprijs dus ook af van de waarde van uw inboedel. Naarmate deze waarde hoger is, is tevens de premie hoger. Om te weten hoeveel u kunt geld besparen op uw premie voor de inboedelverzekering, gebruikt u in enkele stappen en eenvoudig en simpel de Inboedelverzekering vergelijker.
Glasverzekering
Een glasverzekering, meestal onderdeel van de woonverzekering, is geen overbodige luxe. Glasschade zit op de keper beschouwd in een klein hoekje. Zeker als je naast een voetbalveldje woont en een grote kans loopt op een bal door het raam. Of als je veel duur glas in huis hebt, zoals glas in lood. Er sneuvelen tevens nog weleens wat ruiten bij slecht weer.
Bekijk onze optiehulp Woonverzekering met of zonder glasdekking om te zien of het verstandig is om glas mee te verzekeren.
Bijzonder glas
Kies voor een glasverzekering die het soort ramen of glas vergoedt die jij in huis hebt. Heb je veel glas in lood in huis, kies dan een verzekering die deze glassoort tevens dekt. De woonhuisverzekering van FBTO dekt onder meer geen enkele bijzondere glassoort. De Cardif inboedel- en opstalverzekering en verzekeringen van Klaverblad tevens niet. Niet alle andere verzekeringen dekken alleen gebogen glas dat veel wordt gebruikt in de erkers van oude huizen.
Douchecabine
Een glazen douchecabine of een glazen gevelversiering vallen soms ook onder je glasverzekering. Ook lichtdoorlatende dakplaten en een terrasdisplay worden soms gedekt. Of die van glas of kunststof zijn, maakt niet uit. We hebben niet onderzocht welke verzekeraars douchecabines, gevelversiering en dakplaten betalen, dus let hierop bij het afsluiten van een verzekering. trouwens kom je alleen voor uitbetaling in aanmerking als gebreken ontstaat door een onvoorziene gebeurtenis. Als een dakplaat gaat lekken als gevolg van slijtage kun je dit dus niet claimen.
Glasgebreken en aansprakelijkheid
gebreken die jij of je gezinsleden aan een ander toebrengen, kun je claimen op de Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren (AVP). Dit is een onmisbare verzekering, omdat deze schade zo groot kan zijn dat je hem niet zelf kunt dragen. Bijvoorbeeld, omdat een ander door jouw toedoen ernstige fysieke gebreken oploopt. Als je per ongeval het raam van de buurman stuk tikt, dan zal de AVP de schade uitbetalen. Dit is ook het geval als een dakpan door de ruit van de buurman vliegt. Als dit bij storm (windkracht 7 of hoger) gebeurt, zal de buren echter een beroep moeten zijn op zijn eigen woonverzekering. Gooit zoonlief van 12 de ruit van buurman in? Dan kunt u een beroep doen op de AVP. Dit is echter niet het situatie als een volwassene met opzet een ruit ingooit. Opzet is bij elke verzekering uitgesloten, tenzij de dader jonger is dan 14 kalenderjaar.
Nieuwsgierig welke inboedel- of opstalverzekering (mét of zonder glasdekking) het beste bij jou past. Kijk dan in onze vergelijker.
Kostbare collectie
Wie een bijzondere spullen heeft met bijvoorbeeld een kostbare collectie of een huis met een rieten dak, gebrandschilderd glas of een onder architectuur aangelegde tuin, kan beter op zoek naar polissen met gunstige polisvoorwaarden voor die situatie. Vraag altijd meerdere offertes aan.
Heb jij onder meer veel dure sieraden of een kostbare muziekinstallatie, vergelijk goed wat het uiterste bedrag is dat de verzekeraar uitkeert bij diefstal. Dat kan variëren van €2500 tot €20.000.
Verbouwing
Let ook goed op de bescherming lopende een verbouwing, want daarmee kun je veel geld geld overhouden. Een ongelukje zit immers in een niet groot hoekje als je lopende een verbouwing onder meer de restanten verf en afplaktape van een ruit moet schrapen of een glazen deur eruit haalt om die te schilderen. De meeste verzekeraars sluiten om die reden een verbouwing uit.
Leegstand
Uit angst voor vandalisme beperken de meeste verzekeraars de dekking bij langdurige leegstand. Je huis staat onder meer enkele maanden leeg omdat je in een nieuwe woning woont maar de oude nog niet hebt verkocht. De dekkingsbeperking verschilt per verzekeraar, ook de termijn dat de dekkingsbeperking van kracht wordt. Ga bij je opstalverzekeraar na welke dekkingsbeperkingen (of dekkingsuitsluitingen) er van toepassing zijn.