All Risk Autoverzekering Voorwaarden

Hoeveel Kost Autoverzekering

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de meest geschikte autoverzekering. Of de autoverzekering met de betere voorwaarden. Of die

Autoverzekering opzeggen

Wil je de verzekering van je auto annuleren? Dat kan. Je stuurt een e-mail naar je verzekeraar. De verzekeraar zal je autoverzekering in de meeste gevallen binnen 30 dagen stopzetten. Let wel op bij overstappen: zorg eerst dat je nieuwe aanvraag is geaccepteerd bij de nieuwe verzekeraar en zeg dan pas je huidige verzekering van je auto op! Wil je de verzekering van je auto stopzetten omdat je verzekeringsmaatschappij een premieverhoging doorvoert of de voorwaarden vernieuwt, dan mag je de verzekering van je auto zonder opzegtermijn opzeggen.

Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen of verhaalrechtsbijstandverzekering

Als je een conflict met betrekking tot je auto hebt, kun je juridische hulp nodig hebben. Dit kan een probleem zijn als gevolg van een ongeval, maar bijvoorbeeld ook een conflict met je autogarage. Enerzijds kun je dan juridische hulp aanvragen waarbij er sprake is van juridisch advies als er sprake is van een rechtszaak en anderzijds kun je bijstand verkrijgen als je gebreken wilt verhalen bij de wederpartij. Dit laatste wordt vergoedt als je een verhaalrechtsbijstandverzekering voor auto’s hebt afgesloten.

Aanvullende verzekeringen bij je autoverzekering

Er zijn verscheidene optionele mogelijkheden bij je autoverzekering mogelijk. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je essentieel vindt.

  • Ongevallen inzittendenverzekering – keert een vast bedrag uit als iemand na een aanrijding gehandicapt raakt of overlijdt. Dat geldt voor de bestuurder, maar ook voor eventuele passagiers.
  • Schadeverzekering voor inzittenden. vergoedt de gebreken die de berijder en/of familieleden ervaren door het botsing. Dat kan geestelijke gebreken zijn, maar ook schade aan bagage of kleding. Het bedrag dat wordt uitbetaald, staat gelijk aan de gebreken die geleden is.
  • Rechtsbijstandverzekering. Voor juridisch advies en specialistische rechtshulp om onder meer schade aan de auto of letselgebreken te verhalen. Houd er rekening mee dat de premie hoger is als je een autoverzekering vergelijkt inclusief aanvullende verzekering. Het wordt dan lastiger om een goedkope autoverzekering te vinden.Meer eenvoudige kennis over autoverzekeringen kun je ook lezen in de productwijzers die door het Verbond van verzekeringsmaatschappijen zijn samengesteld? Hier is meer te zien: hoeveel kost autoverzekering

Scroll naar boven