de goedkoopste autoverzekering

Hoe Duur Is Een Autoverzekering

Door te vergelijken op hier vind je de goedkoopste verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de beste voorwaarden. Of die het goedkopere bij je geval past.{met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Hoe Duur Is Een Autoverzekering

Vergelijken op klasse en kosten: wij baseren jouw resultatenlijst op basis van kosten. De beste autoverzekering voor jou komt bovenaan te staan. Tevens zie je een cijfer voor kwaliteit. Zo kun jij easy de slimste keus voor je autoverzekering maken. Dat geld zeker in het geval van hoe duur is een autoverzekering.

Autoverzekering beschermingen vergelijken

Als je een autoverzekering afsluit, kun je kiezen voor diverse dekkingen: WA-verzekering, WA-verzekering + beperkt casco en allrisk autoverzekering. Heb je een nieuwe of dure auto? Dan is het verstandig om een WA + volledig casco autoverzekering te nemen. Voor auto’s in de leeftijd van 10 12 maanden en ouder, is alleen een WA-verzekering meestal voldoende.

  • Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering

Een WA-verzekering is bij wet verplicht. Hiermee ben je gedekt voor schade die jij aandoet aan de auto van ander. Bij gebreken aan tastbare zaken is de dekking maximaal 2,vijf miljoen euro, voor letselgebreken aan personen is dit maximaal 7,5 miljoen euro.

  • WA Plus}

Met een beperkt casco autoverzekering ben je niet alleen beschermd bij schade die jij met je auto toebrengt aan anderen, maar tevens voor schade bij je eigen auto, onder andere door storm. Tevens diefstal en ruitgebreken wordt meestal gedekt door verzekeraars. Let hierbij wel op dat je naar een schadespecialist gaat die een afspraak heeft gemaakt met jouw verzekeraar.

  • Allrisk

Met een WA volledig casco verzekering autoverzekering ben je verzekerd tegen alle schade aan je auto. Of je zelf schade veroorzaakt of dat iemand jouw aanrijdt, je krijgt de schade vergoed. Een prettige gedachte.

No-claimbeschermer

Enkele autoverzekeraars bieden ook de mogelijkheid om je aanvullend te verzekeren met een bescherming van je no-claim. Met deze beschermer kun je één keer per 12 maanden gebreken laten uitbetalen zonder dat de premie van je autoverzekering verhoogd wordt en zonder dat je no-claimkorting verlaagd wordt. Het verhalen van deze schade heeft desalniettemin wel invloed op het aantal jaren schadevrij. Bij een overstap naar een andere autoverzekeraar is het hierdoor mogelijk dat je maandprijs wel meer wordt als gevolg van het verlagen van het aantal gebrekenvrije jaren.

Een autoverzekering afsluiten

Een autoverzekering kunt u afsluiten bij meerdere verzekeringsmaatschappijen. Zorg ervoor dat u dit zo snel mogelijk doet wanneer u een nieuwe auto hebt gekocht. U kunt het beste de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken, zodat u precies weet wat er is verzekerd en wat niet. Bekijk ook wat alle extra mogelijkheden zijn en probeer in te schatten of u dit nodig hebt. Voor jongeren zijn er ook speciale verzekeringen, en kijk hier ook goed welke zaken er allemaal zijn. De maandprijs kan heel veel verschillen. Het afsluiten van een verzekering kunt u simpel online doen. Dit is over het algemeen niet heel moeilijk.

Maandprijs autoverzekering berekenen

Het berekenen van de kostprijs voor de autoverzekering hangt van veel elementen af. Hieronder lees je meer over de belangrijkste factoren waarmee rekening gehouden wordt als de prijs voor de premie van de autoverzekering berekend wordt.

WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco

Een belangrijke keuze die je moet maken bij autoverzekeringen vergelijken is welke dekking je wilt. Hieronder vind je de verschillen tussen deze dekkingen.

Alleen WA autoverzekering
Als je alleen een WA verzekering hebt dan wordt alleen de schade betaald die jij veroorzaakt hebt bij anderen. Indien je eigen auto ook schade heeft dan zal de autoverzekering dit niet dekken. Alleen WA verzekerd zijn is aan te raden indien je in een auto rijdt die erg oud is een nog maar weinig waarde heeft.

WA + Beperkt casco autoverzekering
Bij deze dekking wordt schade veroorzaakt door jou bij anderen vergoed en eventuele schade aan je eigen auto wat veroorzaakt is door inbraak, diefstal, storm of brand. Ook wordt ruitschade gedekt.

WA + Volledig casco autoverzekering
Dit is de meest uitgebreide autoverzekering die je kunt afsluiten. Met deze dekking wordt ook schade die jij veroorzaakt hebt aan je eigen auto betaald.

No-claim van autoverzekering vergelijken

Een belangrijke reden om geen schade in te dienen bij de verzekeraar, is de no-claim. Dit houdt in dat als je schade claimt, je meer betaalt in de maandelijkse premie. Om die reden is de no-claimbeschermer bedacht. Deze optie kost weliswaar iets extra, maar hiermee kun je jaarlijks één schadeclaim doen, zonder dat de korting omlaag gaat. Daarmee is dus te voorkomen dat je te maken krijgt met een hoge maandpremie als je schade claimt. Hier is meer te zien: hoe duur is een autoverzekering

Scroll naar boven