goedkoopste basis zorgverzekering

Hema Verzekering

Weet u zeker dat uw zorgverzekeringwel compleet bij uw situatie past? De kans is namelijk groot dat u nu voor zaken gedektbent, waar u volledig geen behoefte aan heeft. Terwijl u erwél kosten voor betaalt.

Een zorgverzekeringbestaat over het algemeen uit deverplichte basisverzekering en aanvullende dekkingen. Die kunnen zeeruiteenlopend zijn. Het is dan tevens lastig om een goede vergelijking vanzorgverzekeringen te maken.

Kies de bescherming die bij je past

De beterekeus zorgverzekering is fijn, maarniet alleen de kostprijs is belangrijk. Let erop dat je zorgverzekering goed aansluit bij jewensen en bescherming biedt voor de zorg die jij nodig hebt (tip:vergelijk je zorgverzekering goed!).Maar let ook op ook dat je je niet verzekert voor zorgdie je niet nodig hebt. Bedenk daarom eerst welke bescherming jewilt. Hoe meer je verzekert, hoe hoger de premie.

  • Basisverzekering. Dit is voor eenieder wettelijk verplicht. Hiermee zijn alle onkosten vooronmiddellijk noodzakelijke medische hulp (huisarts enziekenhuis) gedekt. Let op: ieder twaalf maandenverandert de dekking van de basisverzekering.
  • Basisverzekering + aanvullende verzekering. Hebje bijvoorbeeld fysiotherapie, orthodontie of eentandartsverzekering nodig? Dan kun je daarvoor een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Let wel goed op dat de extra maandprijs die jebetaalt opweegt tegen onkosten die je zondertwijfel gaat maken.

Ben je op zoek naar eenspecifieke betaling?Bekijk dan ons overzicht vergoedingen .

Tussentijds overstappen

Het wisselen van zorgverzekeringkan normaal gesproken één keer per jaar: per 1 januari. Inenkele situaties mag je weltussentijds wisselen van zorgverzekering.Bijvoorbeeld als je:

  • 18 12 maandenwordt
  • (terug) komt uit het buitenland
  • uit een militair dienstverband komt
  • je zorgcollectief wordt beëindigd
  • je gaat scheiden
  • polisvoorwaardentussentijds nadelig wijzigen
  • nog geen zorgverzekeringhebt

Is dit van toepassing op jou? Dan kun je op dit momentalsnog van zorgverzekeringoverstappen of een nieuwe zorgverzekeringaan gaan. Je bent namelijk wettelijkverplicht om niet minder dan een basisverzekering te hebben. Vergelijkaltijd even: dan weet je zeker dat je de beste engoedkoopste zorgverzekering vindt. Ga efficiënt je zorgverzekeringenvergelijken en ontdek of overstappen nuttigis voor jou.

Wanneer moet ik eigen risico betalen?

Als je kosten maakt die onder het eigen risico vallen,krijg je hiervan een rekening van je zorgverzekeraar. Je betaalt alleen voor dekosten die je gemaakt hebt. Als dit bedrag hoger is dan het eigenrisico van 385 euro, krijg je de overige onkostenuitbetaald van je zorgverzekeraar. 

Zorgverzekering vergelijken

De zorgverzekering vergelijken. Elk jaar opnieuwbepaalt de het rijk welkebasiszorg onder het basispakket vallen en welke zorgniet meer vergoed wordt door de basisverzekering, zotevens voor . Op Prinsjesdag is door de Koning voorgelezen watde nieuwe dingen inhouden voor het volgende kalenderjaar.Lees hier wat je wetel wilt over je zorgverzekeringin .

Scroll naar boven