ASR Autoverzekering

Goedkope Wa Autoverzekering

Door te vergelijken op hier vind je de betere autoverzekering. Of de autoverzekering met de beste condities. Of die

Opzegtermijn autoverzekering

De opzegtermijn van verzekeringen van auto’s is bij elke verzekeringsmaatschappij anders vastgelegd. Meestal is het een 24 uren, een maand, maar 12 maanden komt tevens wel voor. Voor verzekeraars die aangesloten zijn bij het Verbond van verzekeraars berekent men een ordinaire contracttermijn van ten hoogste een jaar. Na dat jaar mag je per dag annuleren met een opzegtermijn van 30 dagen. Wil je overstappen? Check dan eerst even de opzegtermijn van je verzekering van je auto.

No-claimbeschermer

Veel autoverzekeraars geven ook de mogelijkheid om je aanvullend te verzekeren met een no-claimbeschermer. Met deze beschermer kun je 1x per jaar gebreken claimen zonder dat de premie van de verzekering van je auto omhoog gaat en zonder dat je no-claimkorting lager wordt. Het verhalen van deze schade heeft desalniettemin wel effect op het aantal schadevrije jaren. Bij een overstap naar een volgende autoverzekeraar is het daardoor een mogelijkheid dat je kosten wel meer wordt als gevolg van het mindere aantal schadevrije jaren.

Verzekeringen voor je auto vergelijken: welke dekkingen moet je kiezen?

Als je bij ons autoverzekeringen vergelijkt, kun je in stap 2 kiezen welke dekking je wilt. Er zijn er drie:

  • Wettelijk Aansprakelijkheid. Dit is de meest beperkte dekking, maar daarmee heb je tevens de voordeligste autoverzekering. De schade die je met je auto veroorzaakt wordt betaald, maar je eigen gebreken niet.
  • WA Plus (ook wel WA + beperkt casco genoemd). Naast de WA-dekking, wordt nu ook de schade aan je eigen auto betaald bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. schade aan je eigen auto die je zelf hebt gemaakt (door bijvoorbeeld een botsing) wordt niet voor je betaald.
  • WA + volledig casco (ook wel All Risk genoemd). Alles wat onder WA + beperkt casco valt wordt vergoed, maar nu wordt tevens alle gebreken aan je eigen auto betaald.

De optie voor de bescherming hangt af van het bouwjaar en de waarde van je auto. Kies niet zomaar voor de goedkoopste autoverzekering en dekking: klasse is ook belangrijk. Ga je hier je autoverzekering vergelijken? Dan geven wij je online advies zodat je de beste keuze kunt maken. Hier is meer te zien: goedkope wa autoverzekering

Scroll naar boven