reisverzekering vergelijken

Goedkope-Reisverzekering

Vandaagdedag is het voor veel mensen interessant om er zich mee bezig te houden dat een gevaar in de regel in een klein hoekje schuilt. Dat is alsook het situatie wanneer u er voor kiest om een trip te boeken. U kunt voor afreizen geconfronteerd worden met een onverwachte geval waardoor u niet van huis kunt gaan, maar tevens ten tijde van uw vakantie kunnen er zich acute problemen aan het licht komen. Het afsluiten van de voordeligste reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering dekt schade die is ontstaan gedurende een trip. U heeft de optie om enkele rubrieken mee te verzekeren zoals: werelddekking, giraal geld en waardepapier, vervangende auto bij pech onderweg of de wintersport dekking. Naast deze kansen kunt u over het algemeen een annuleringsverzekering aan gaan.

De meeste categorieën worden tot een bepaald maximum betaald. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een goedkope reisverzekering heeft in de regel een (hoog) eigen gevaar of een minder (hoog) verzekerd bedrag voor de artikelen of aanvullende goederen.

Waarom een reisverzekering?

Als u op trip gaat en u maakt een tochtje naar het buitenland kan er van alles gebeuren. Veel dingen zijn anders geregeld dan in Nederland, daardoor zou het kunnen dat u onverwachte onkosten moet uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan de ziekenhuisgeld als u ineens ziek wordt of door een probleem in het ziekenhuis komt. De kans dat men in het buitenland ziek wordt is alsook groter. ook andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere kans op een accident.

Wat is er verzekerd in de basisbescherming van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa in ieder geval verzekerd voor hulpverlening, onvoorziene uitgaven, een ongeval en en aansprakelijkheid voor ongemakken aan uw tochtjeverblijf.

Hulpverlening

Altijd hulp van de aangesloten alarmcentrale. onder andere bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke geneeskundige begeleiding tijdens de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Plotse uitgaven

Bijvoorbeeld voor niet verwachte trip– en verblijfsgeld als je in het buitenland in het kliniek terecht komt of voortijdig naar huis moet terugkeren na een accident of ernstige ziekte. Of voor uitgaven voor opsporings- of reddingsacties, als je gedurende een bergwandeling niet meer weet waar je bent of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent gedekt tegen de niet verwachte geld als gevolg van een ongeval.

Aansprakelijkheid voor ongemak aan reisverblijf

Kosten door onder andere ongemakken aan de inboedel van uw reisverblijf. U laat bijvoorbeeld iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw gehuurde vakantiehuisje.

Wat is voor u een voordelige reisverzekering?

Dat het aan gaan van een reisverzekering voor uw reis interessant is hoeven we u zonder twijfel niet meer te vertellen. Wat is voor u nu echter de goedkoopste reisverzekering? Voor dit type van verzekering kunt u een mogelijkheid maken uit twee opties. We onderscheiden op dit gebied de kortlopende reisverzekering van een doorlopende reisverzekering. Deze eerste gelegenheid is verstandig mits u er voor kiest om slechts één keer per jaar op reis te gaan. In dat geval is een reisverzekering doorlopend aan gaan met het oog de kosten namelijk niet zo voordelig. Een tijdelijke reisverzekering gaat wel in op de datum van vertrek en loopt af bij terugkomst. Boekt u dus onverwacht binnen hetzelfde 12 maanden nog een onverwachte trip? In dat geval zult u nog eens een aparte, tijdelijke reisverzekering moeten aan gaan.

Wanneer is een reisverzekering doorlopend aan gaan interessant?

Een betere reisverzekering is er 1 die compleet is afgestemd op uw situatie. Vanzelfsprekend is een meest bekende reisverzekering aan gaan leuk, maar wanneer deze niet aan uw verwachtingen voldoet zal de pret al simpel verdwijnen. Een reisverzekering doorlopend aan gaan is dan tevens veruit de goedkoopste keuzemogelijkheid voor mensen die er voor kiezen om vaker dan gemiddeld per jaar andere landen op te zoeken. Vanaf het geval dat u meer dan twee maal per 12 maanden op reis gaat (hetzij een zomertochtje, een wintersportvakantie of simpel een citytrip) is het commercieel handiger om te kiezen voor een doorlopende variant.

Goede reisverzekering afsluiten door te vergelijken? Een goede en de betere reisverzekering in één aan gaan is perfect mogelijk.

Tijdelijke reisverzekering, te allen tijde voordeliger?

Het grote aantal van de mensen die op reis gaan kiezen er Tegenwoordig voor om een reisverzekering af te sluiten. Op het moment dat u er slechts 1 maal in het jaar voor kiest om een reis te ondernemen kunnen we gerust stellen dat het afsluiten van een kortlopende reisverzekering in deze geval het verstandigst is. U kiest dan toch voor een goedkope verzekering die ingaat op de dag van vertrekken en afloopt op welk moment u terug bent. Gedurende uw hele verblijf in het buitenland bent u dus goed verzekerd.

Betere reisverzekering

op welk moment u een trip heeft geboekt spreekt het voor zich dat u zich zo weinig een optie zorgen zult willen maken. Om er zeker van te zijn dat alle mogelijke perikelen gericht op uw welverdiende vakantie zijn gedekt kan het slim zijn om een tijdelijke of doorlopende reisverzekering af te sluiten. Een kortlopende reisverzekering aan gaan kan voor consumenten die slechts 1 keer per 12 maanden op vakantiereis gaan de meest slimme keuze zijn. Op deze manier genieten ze uiteindelijk van een geschikte bescherming voor hun geplande trip, maar dan wel zonder dat ze rekening dienen te houden met nodeloos hoge kosten. Gaat u met zekerheid vaker op reis gaan in het komende jaar? In dat geval is de keuze om een doorlopende reisverzekering af te sluiten te allen tijde het beste. Zo geniet u op vlak van prijs-kwaliteit toch te allen tijde van de meest optimaleverzekering.

Tips: geld overhouden op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering vinden? Bedenk dan goed of je zekere beschermingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan dekking voor medische kosten (misschien heb je die alsook al goed verzekerd bij je zorgverzekering), hulp bij pech of een ongevallenverzekering. Bekijk onze hints en regel dat je niet twee keer verzekerd bent. in de regel kun je door goed te lezen naar je beschermingen veel geld besparen.

Maximale schadeloosstellingen reisverzekering

Het liefste heb je jouw reisverzekering volledig niet nodig, maar als er op de keper beschouwd wat gebeurt wil je graag dat de gebreken snel wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een bepaalde dekking erg doorslaggevend bij je reisverzekering? Onder andere voor fotoapparatuur, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale tegemoetkomingen. Dan weet je zeker dat je bij de goedkooste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten als je de reis toch ook moet annuleren. Als je jouw reis onder andere door een ongeval, ernstige ziekte of overlijden moet opzeggen kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een optie maakt om je vakantie vooraf te annuleren als resultaat van zekere omstandigheden. Ook als je door zekere gebeurtenissen lopende je vakantie gedwongen bent om naar huis te vertrekken, worden de resterende vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voordat je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annulatie van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk schijntje vergoeden.

Tevens gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele twaalf maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Annuleren oude reisverzekering

Je reisverzekering opzeggen kun je per e-mail bij je huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering afsluiten is zo gebeurd. Je kunt in uiterlijk vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de goedkopere reisverzekering afsluiten. Zo simpel is het vinden en vinden van een reisverzekering via onze website.

Scroll naar boven