tijdelijke reisverzekering

Goedkope-Reisverzekering-Afsluiten

Tegenwoordig is het voor iedereen important om er zich mee bezig te houden dat een probleem over het algemeen in een klein hoekje schuilt. Dat is ook het situatie wanneer u er voor kiest om een vakantie te boeken. U kunt voor afreizen er mee te maken krijgen met een onvoorziene geval waarmee u niet kunt vertrekken, maar alsook tijdens uw vakantie kunnen er zich acute problemen aan het licht komen. Het afsluiten van een voordelige reisverzekering kan heel wat praktische, maar tevens financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering vergoedt schade die is ontstaan ten tijde van een tochtje. U heeft de kans om meerdere zaken mee te verzekeren zoals: werelddekking, cash en waardepapier, vervangende auto bij pech onderweg of de sneeuwvakantie dekking. Naast deze mogelijkheden kunt u in de regel een annuleringsverzekering aan gaan.

Heel veel categorieën worden tot een bepaald maximum betaald. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een de meeste voordelige reisverzekering heeft meestal een (hoog) eigen risico of een minder (hoog) verzekerd bedrag voor de eigendommen of aanvullende goederen.

Waarom een reisverzekering?

Als u op vakantie gaat en u maakt een tochtje naar het buitenland kan er van alles gebeuren. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, daardoor zou het kunnen dat u onvoorziene uitgaven moet uitgeven. Denk ook aan de ziekenhuisonkosten als u onverhoopt ziek wordt of door een ongeval in het privekliniek komt. De optie dat men in het buitenland ziek wordt is alsook groter. tevens andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere optie op een accident.

Wat is er gedekt in de basisdekking van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa ten minste verzekerd voor hulpverlening, onvoorziene uitgaven, een accident en en aansprakelijkheid voor ongemakken aan uw reisverblijf.

Hulpverlening

24/7 hulp van de aangesloten alarmcentrale. onder andere bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke geneeskundige begeleiding lopende de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Plotselinge uitgaven

Bijvoorbeeld voor niet verwachte vakantie– en verblijfsonkosten als je in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt of plots naar huis moet terugkeren na een accident of ernstige ziekte. Of voor kosten voor opsporings- of reddingsacties, als je ten tijde van een bergwandeling de weg kwijt bent of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent verzekerd tegen de niet verwachte geld als gevolg van een ongeval.

Aansprakelijkheid voor schade aan vakantiereisverblijf

Uitgaven door bijvoorbeeld ongemakken aan de inboedel van uw vakantieverblijf. U laat onder andere iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw bungalow.

Wat is voor u de goedkoopste reisverzekering?

Dat het aan gaan van een reisverzekering voor uw reis verstandig is hoeven we u zonder twijfel niet meer te vertellen. Wat is voor u nu echter de goedkoopste reisverzekering? Voor dit type van verzekering kunt u een keus maken uit 2 mogelijkheden. We onderscheiden op dit gebied de tijdelijke reisverzekering van een doorlopende reisverzekering. Deze eerste optie is verstandig als u er voor kiest om slechts één keer per 12 maanden op vakantiereis te gaan. In dat situatie is een reisverzekering doorlopend afsluiten met het oog de prijs namelijk niet zo voordelig. Een kortlopende reisverzekering gaat wel in op de datum van afreizen en loopt af bij terugkomst. Boekt u dus onverwacht binnen hetzelfde kalenderjaar nog een onvoorziene trip? In dat geval zult u nog eens een aparte, tijdelijke- of kortlopende reisverzekering moeten afsluiten.

Wanneer is een reisverzekering doorlopend aan gaan interessant?

Een betere reisverzekering is er één die totaal is afgestemd op uw situatie. Allicht is een meest bekende reisverzekering afsluiten leuk, maar op welk moment deze niet aan uw verwachtingen voldoet zal de pret al efficiënt verdwijnen. Een reisverzekering doorlopend afsluiten is dan ook veruit meest bekende optie voor personen die er voor kiezen om vaker dan gemiddeld per twaalf maanden andere landen op te zoeken. Vanaf het geval dat u meer dan twee maal per kalenderjaar op tochtje gaat (hetzij een zomervakantiereis, een wintersportvakantie of algemeen een citytrip) is het financieel beter om te kiezen voor een doorlopende variant.

Goede reisverzekering aan gaan door te vergelijken? Een goede en de voordeligste reisverzekering in één afsluiten is goed mogelijk.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering voordeliger?

Een doorlopende reisverzekering is sneller goedkoper dan een kortlopende dan je zou denken. Ga je met je hele gezin op vakantie, dan ligt het omslagpunt ongeveer bij een vakantie van twee weken. Ga je dus met je gezin vijftien dagen of langer op reis? Grote kans dat een doorlopende reisverzekering voordeliger is. Voor een verzekering van één of 2 personen ligt de limiet op een week of 3. Ga je ook nog eens een aantal dagen op reis? Dan is de doorlopende reisverzekering ook heel snel een voordeligere keus. Sluit je ook altijd een annuleringsverzekering af? Dan is een doorlopende reisverzekering bijna immer voordeliger met een dekking voor anulatie. Een doorlopende annuleringsverzekering is namelijk heel eenvoudig goedkoper dan een kortlopende. Maak je hier een vergelijking voor een kortlopende reisverzekering en ben je interessanter uit met een doorlopende? Dan geven we je spoorslags een seintje op hier zodat je de goede keuze kunt maken. Bekijk de pluspunten van een doorlopende en kortlopende reisverzekering.

Als je langer dan 2 tot 3 weken met vakantie gaat of vaker is het juist goedkoper om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Bij gezinnen geldt het gewin in de maandprijs nog sneller. Met deze verzekering ben je 12 maanden door gedekt en hoef je dus niet een bepaalde datum op te geven. Zowel korte vakanties als weekendjes weg zijn hierbij gedekt en je hoeft niet elk 12 maanden opnieuw deze reisverzekering aan te vragen, hij wordt automatisch verlengd.

Slimste reisverzekering

wanneer u een vakantie heeft geboekt spreekt het voor zich dat u zich zo weinig mogelijk zorgen zult willen maken. Om er zeker van te zijn dat alle mogelijke perikelen gericht op uw bij elkaar gespaarde vakantie zijn gedekt kan het gewenst zijn om een kortlopende of doorlopende reisverzekering af te sluiten. Een kortlopende reisverzekering afsluiten kan voor natuurlijke personen die slechts één maal per kalenderjaar op vakantie gaan de meest gewenste mogelijkheid zijn. Op deze wijze genieten ze per slot van rekening van een geschikte bescherming voor hun geplande vakantiereis, maar dan wel zonder dat ze rekening dienen te houden met onnodig hoge kosten. Gaat u met zekerheid vaker dan 1 keer op trip gaan in het komende jaar? In dat geval is de optie om een doorlopende reisverzekering af te sluiten altijd het interessantst. Zo geniet u op vlak van prijs-kwaliteit immers ook te allen tijde van de meest geschikteverzekering.

Tips: geld overhouden op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering aan gaan? Denk dan goed na of je zekere dekkingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan bescherming voor medische kosten (mogelijkerwijs heb je die tevens al goed gedekt bij je zorgverzekering), hulp bij pech of een ongevallenverzekering. Bekijk onze aanwijzingen en regel dat je niet dubbel gedekt bent. Meestal kun je door goed te lezen naar je dekkingen veel geld besparen.

Uiterste schadeloosstellingen reisverzekering

Het liefste heb je je reisverzekering compleet niet nodig, maar als er immers wat gebeurt wil je graag dat de gebreken in enkele stappen wordt uitbetaald en afgehandeld. Vind je een zekere bescherming erg belangrijk bij je reisverzekering? Onder andere voor fotocamera’s, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale tegemoetkomingen. Dan weet je zeker dat je bij de beste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering betaalt de onkosten als je de reis toch ook moet annuleren. Als je jouw reis onder andere door een ongeval, ernstige ziekte of overlijden moet opzeggen kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een optie maakt om je vakantie vooraf te annuleren als gevolg van bepaalde omstandigheden. Ook als je door zekere gebeurtenissen lopende je vakantie verplicht bent om naar huis te gaan, worden de overgebleven vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de specifieke voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annulatie van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk kleinigheidje vergoeden.

Ook met betrekking tot de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele kalenderjaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Beëindigen oude reisverzekering

Je reisverzekering annuleren kun je schriftelijk bij jouw huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering afsluiten is zo gebeurd. Je kunt in niet meer dan 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de beste reisverzekering afsluiten. Zo gemakkelijk is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via hier.

Scroll naar boven