opstalverzekering kosten

Goedkope Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en aan gaan via onze site is heel gemakkelijk. Bij ons vergelijk je opstalverzekeringen op premie én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je maandprijs kunt uitsparen. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de voordeligste opstalverzekering afsluit, maar dat je er tevens een kiest die het betere bij jou past.

Met een opstalverzekering, tevens wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen schade. Onder de opstal vallen onder andere een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering betaalt onvoorziene gebreken aan je huis, veroorzaakt door onder meer brand, bliksem of storm. Hier kun je easy je opstalverzekering vergelijken op premie én kwaliteit. We hebben alle kennis over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Onze website heeft een veelomvattende vergelijking van opstalverzekeringen. Daarin kun je maar liefst 75 verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Je vult enkele vragen in en je ziet terstond welke verzekeringen het voordeligste bij jouw geval passen. De verzekering van je keus kun je tevens ogenblikkelijk online afsluiten. Binnen 8 minuten kun je goed verzekerd zijn en flink besparen.

Opstalverzekering vinden: zo werkt het

Bij ons vind je heel in enkele stappen en simpel de betere opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt een aantal vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is makkelijk want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardecalculator niet gebruiken. Hierna zie je ogenblikkelijk de 3 beste deals voor je opstalverzekering die je tevens terstond online kunt vinden. De meest voordelige opstalverzekering staat hier tevens altijd bij. Je kunt allicht tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens terstond de maandprijs berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in 1 maal alles geregeld op 1 website, easy toch?

Woonverzekering annuleren bij emigreren

Als je emigreert, verkoop je in het algemeen je huis in ons land. Je kunt dan allicht ook de inboedel- en opstalverzekering beëindigen. In dit geval geldt er geen opzegtermijn, maar kun je de verzekeringen annuleren per de dag dat je je uitschrijft uit Holland. Verkoop je jouw huis niet, maar ga je deze verhuren? Dan gelden er weer andere regels voor je opstalverzekering en inboedelverzekering.

Opstalverzekering VvE

Woon je in een appartement? Een opstalverzekering afsluiten is dan niet altijd nodig. De Vereniging van Eigenaren (VvE) sluit normaal gesproken een VvE-opstalverzekering af voor het hele gebouw en de daar bijbehorende appartementen. De opstalverzekering betaalt in dit situatie gebreken aan de gemeenschappelijke delen van het gebouw, zoals de muren, vloeren en gevels. Heb je het appartement net verbouwd en bijvoorbeeld een nieuwe keuken aangeschaft? Dan kun je ervoor kiezen om deze extra te verzekeren met een aanvullende verzekering. In de polisvoorwaarden van de opstalverzekering van de VvE wordt namelijk niet uitgegaan van dit soort woningverbeteringen. Controleer bij je VvE altijd voor de zekerheid of er een opstalverzekering is afgesloten.

Opstalverzekering dekking

Stel je voor dat er brand uitbreekt en je woning daarbij in ernstige mate beschadigd wordt. misschien is je dak wel kapot of raken alle muren beschadigd. Je wilt alles zo efficiënt mogelijk weer intact krijgen, maar dat gaat wat kosten. Heb je een opstalverzekering? Dan betaalt de opstalverzekeraar de beschadigingen aan je opstal. Een opstalverzekeraar betaalt geen schade door slecht onderhoud en gebreken die met opzet is aangebracht aan de opstal. Als je een verzekering afsluit voor je opstal, heb je de keuzemogelijkheid uit 3 soorten dekkingen:

Uitgebreide dekking

De basisverzekering van de opstalverzekering is de grote dekking. Bij deze bescherming betaalt je verzekeraar gebreken opgelopen door brand, ontploffing, neerstortende vliegtuigen, storm (vanaf windkracht 7), onvoorziene waterschade, diefstal en (poging tot) inbraak, vandalisme, olie, rook, roet, aanrijding, omvallen van bomen en gebreken door scherven van ruiten en spiegels.

Extra uitgebreide dekking

Een extra veelomvattende opstalverzekering heeft de dekking van de uitbreiding bescherming met als uitbreiding: schroei-, zeng- en smeltschade, gebreken door neerslag die binnenstroomt en schade door hak- en breekwerk dat moet worden uitgevoerd om een defect te vinden in een waterleiding.

Allrisk

De meest grote dekking van de opstalverzekering wordt ook wel allrisk genoemd. Neem je deze dekking? Dan ben je gedekt tegen elk soort schade aan jouw opstal, behalve de schade ontstaan door: aardbevingen, overstromingen, oorlog, atoomkernreacties, slechte fundering en glasschade.

Beste opstalverzekering

Ben je op zoek naar de slimste opstalverzekering? Door hier de opstalverzekering te vergelijken, vind je in enkele stappen een verzekering voor je opstal die bij jou past. Vul je eigen gegevens en de gegeven over je huis in de vergelijker. Je ziet dan subiet wat voor jou geval de voordeligste en betere opstalverzekering is.

Verbouwen

Ga je tevens verbouwen in de nieuwe woning? Denk eraan dat je niet volledig gedekt bent wanneer de huis niet water- en winddicht is. Tevens een verbouwing geef je daarom door aan je opstalverzekeraar. Staat je {andere woning} langere tijd leeg. Moet je je woning nog verbouwen? Tevens dan geldt er een andere dekking.

Dekking opstalverzekeringen 

Houd er bij het vergelijken van verschillende opstalverzekeringen rekening mee dat er soms enige overlap kan bestaan in de dekking van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. In het geval dat een vloer verzekerd wordt door uw opstalverzekering is het niet belangrijk om deze ook te laten verzekeren via uw inboedelverzekering.

Scroll naar boven