All Risk Autoverzekering Vergelijken

Goedkope Autoverzekering Studenten

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de meest geschikte autoverzekering. Of de autoverzekering met de betere condities. Of die

Autoverzekering annuleren

Wil je de autoverzekering beëindigen? Dat kan. Je stuurt een e-mail naar je verzekeringsmaatschappij. De verzekeraar zal je autoverzekering meestal binnen een maand stoppen. Let wel op bij overstappen: zorg eerst dat je aanvraag is geaccepteerd bij de nieuwe verzekeraar en zeg dan pas je huidige verzekering van je auto op! Wil je de verzekering van je auto stopzetten omdat je verzekeraar een stijging van de premie doorvoert of de standaard voorwaarden vernieuwde, dan mag je de verzekering van je auto zonder opzegtermijn stopzetten.

No-claimbeschermer

Een aantal autoverzekeringsmaatschappijen geven ook de optie om je aanvullend te verzekeren met een no-claimbeschermer. Met deze beschermer kun je één maal per 12 maanden schade claimen zonder dat de maandlasten van de verzekering van je auto omhoog gaat en zonder dat je korting op de no-claim lager wordt. Het verhalen van deze gebreken heeft daarentegen wel invloed op het aantal schadevrije jaren. Bij een overstap naar een andere autoverzekeraar is het hierdoor een optie dat je kosten wel verhoogd wordt als gevolg van het verlaagde aantal schadevrije jaren.

De verschillende typen autoverzekeringen

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen die u kunt aangaan. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf bepalen welke type autoverzekering u kiest. Dit kan nog best moeilijk zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook wanneer u deze wagen niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt in een schuur staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende typen autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het een optie om nog aanvullend verzekerd te worden. Wat er precies wordt verzekerd is gebonden aan van de verzekering die u kiest. Hoe duur een verzekering is, is gebonden aan van het soort verzekering die u afsluit en de maatschappij waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is ten minste verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan de auto van een ander verzekerd. Eigen schade aan uw eigen voertuig is echter niet verzekerd.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een verzekering met meer dekking dan de WA autoverzekering. Dit houdt in dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto uitbetaald, maar niet in alle schadeclaims. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet vergoed krijgen. De meeste consumenten kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de 3 tot 8 jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die meestal wordt afgesloten wanneer iemand een splinternieuwe auto heeft. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel uitbetaald, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn verschillende aanvullende verzekeringen af te sluiten. Dit kan interessant zijn als u niet gelijk een dure W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde opties hiervan interessant vindt. Zo is het een mogelijkheid om u aanvullend te verzekeren voor inzittenden bij een ongeval, of kunt u bijvoorbeeld de autoruiten aanvullend verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra opties er allemaal zijn.

No-claim korting

Hoe langer het geleden is dat u een claim hebt ingedient, hoe meer korting op de verzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: goedkope autoverzekering studenten

Scroll naar boven