ANWB Autoverzekering

Goedkope Autoverzekering Jeugd

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de beste autoverzekering. Of de autoverzekering met de betere voorwaarden. Of die

Autoverzekering beëindigen

Wil je de autoverzekering annuleren? Dat kan. Je stuurt een e-mail naar je verzekeringsmaatschappij. De verzekeringsmaatschappij zal je autoverzekering zoals verwacht binnen een maand stopzetten. Let wel op bij overstappen: zorg eerst dat je nieuwe aanvraag is geaccepteerd bij de nieuwe verzekeringsmaatschappij en zeg dan pas je oude verzekering van je auto op! Wil je de autoverzekering stopzetten omdat je verzekeraar een premiestijging doorvoert of de simpele voorwaarden wijzigt, dan mag je de verzekering van je auto zonder opzegtermijn beëindigen.

Goedkope Autoverzekering Jeugd

Als je een lease auto koopt, moet je altijd een autoverzekering afsluiten. Dit is online te doen, maar let op dat je de juiste keuzes hierbij maakt. Er zijn circa 120 verscheidene verzekeringen voor auto’s en de schifting hangt onder meer af van het grootte van de auto, wanneer je geboren bent en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd.

Alles over je autoverzekering vergelijken

Autoverzekeringsmaatschappijen bepalen de premie van hun autoverzekering op bovenstaande karakterisering. Om de goedkopere verzekeringpolis voor de verzekering van je auto te calculeren hebben ze deze gegevens nodig. De goedkopere verzekeringpolis is niet altijd de meest voordelige autoverzekering: klasse is zeker zo belangrijk. Daarom kun je op deze website de autoverzekering vergelijken die het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Vervolgens kun je onmiddellijk een geschikte, maar goedkope verzekering voor je auto aan gaan.

De verschillende typen autoverzekeringen

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen die u kunt afsluiten. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf bepalen welke type autoverzekering u kiest. Dit kan nog best moeilijk zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook op het moment u deze wagen niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt binnen staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende typen autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het een mogelijkheid om nog aanvullend verzekerd te zijn. Wat er exact wordt verzekerd is afhankelijk van de verzekering die u kiest. Hoe duur een verzekering is, is afhankelijk van het soort verzekering die u afsluit en het bedrijf waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is minimaal verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan de auto van een ander verzekerd. Eigen schade aan uw eigen voertuig wordt niet vergoed.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een verzekering met meer dekking dan de WA autoverzekering. Dit betekent dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto betaald. Dit geldt echter niet voor alle schadeclaims. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet betaald krijgen. De meeste klanten kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de 3 tot 8 jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die u vooral kunt afsluiten wanneer u een nieuwe auto heeft gekocht. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel vergoed, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn meerdere optionele verzekeringen af te sluiten. Dit kan handig zijn als u niet gelijk een dure W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde opties hiervan interessant vindt. Zo is het een mogelijkheid om u aanvullend te verzekeren voor inzittenden bij een ongeval, of kunt u bijvoorbeeld het glas extra verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra mogelijkheden er allemaal zijn.

No-claim korting

Hoe langer u zonder schade rijdt, hoe meer korting u kunt krijgen op uw autoverzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: goedkope autoverzekering jeugd

Scroll naar boven