vergelijk doorlopende reisverzekering

Goedkoopste-Kortlopende-Reisverzekering

Tegenwoordig is het voor bijna alle consumenten belangrijk om er zich mee bezig te houden dat een ongeluk vaak in een klein hoekje schuilt. Dat is ook het geval op welk moment u er voor kiest om een tochtje te boeken. U kunt voor vertrek meemaken met een plotselinge geval waardoor u niet weg kunt gaan, maar tevens lopende uw tochtje kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het aan gaan van de voordeligste reisverzekering kan heel wat praktische, maar tevens financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering dekt ongemakken die is ontstaan ten tijde van een vakantiereis. U heeft de gelegenheid om meer dan één goederen mee te verzekeren zoals: werelddekking, contant geld en waardepapier, vervangend vervoer bij pech onderweg of de wintersport dekking. Naast deze kansen kunt u over het algemeen een annuleringsverzekering aan gaan.

Ontzettend veel goederen worden tot een bepaald maximum gedekt. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een meest bekende reisverzekering heeft meestal een (hoog) eigen gevaar of een minder (hoog) verzekerd bedrag voor de bagage of aanvullende categorieën.

Waarom een reisverzekering?

Als u op vakantie gaat en u maakt een vakantie naar het buitenland kan er van alles fout gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan in Nederland, dit kan de reden zijn dat u extra onkosten moet uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan de ziekenhuisgeld als u onverwacht ziek wordt of door een accident in het hospitaal komt. De gelegenheid dat men in het buitenland ziek wordt is alsook groter. Andere eetgewoonten en hygiëne standaarden kunnen zorgen voor een verhoogde gelegenheid op ziekte.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

Blijf je binnen Europa? Dan heb je voldoende aan Europadekking en is het niet nodig om je wereldbescherming aan te zetten. Door al deze factoren goed af te wegen, kun je de beste reisverzekering vinden voor je situatie.

Kortlopende reisverzekering, immer efficiënter?

Het grote aantal van de mensen die op reis gaan kiezen er Tegenwoordig voor om een reisverzekering af te sluiten. Op het moment dat u er slechts 1 keer in het jaar voor kiest om een vakantiereis te ondernemen kunnen we gerust stellen dat het afsluiten van een tijdelijke- of kortlopende reisverzekering in deze geval het voordeligst is. U kiest dan sowieso voor een goede verzekering die begint op de dag van weggaan en eindigt op welk moment u thuis bent. Gedurende uw ganse verblijf in het buitenland bent u dus goed verzekerd.

Op sneeuwvakantie met doorlopende reisverzekering

indien u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering aan te gaan zult u er Uiteraard vanuit gaan dat deze alle mogelijke reizen indekt. Het is gangbaar bekend dat een doorlopende reisverzekering (net als een kortlopende) geen bescherming voorziet bij zakelijke reizen, maar tevens zekere reizen waar een hoger gevaar aan verbonden is kunnen uit de boot vallen. Een bekend voorbeeld is de wintersport. Tijdens een wintersporttochtje loopt u als vakantieganger een groter dreiging om enkele botten te breken en dat dreiging wil de verzekeringsmaatschappij lang niet altijd in ieder geval indekken. vooraleer op sneeuwvakantie te vertrek is het dan alsook altijd interessant om na te gaan of de verzekering die u heeft afgesloten een dergelijke trip al dan niet indekt.

Ski- en snowboarduitrusting verzekerd of niet?

De eerste vraag die u zich dient te stellen op welk moment u op wintersport gaat is welke eigendommen nu precies is verzekerd en welke niet. Veel personen weten het niet, maar ski- en snowboarduitrusting valt in ieder geval onder de verzekerde bagage. Dit wil zeggen, mocht uw materiaal onderweg naar uw vakantiebestemming zelf verloren gaan, dan kan zal uw reisverzekering hier overgaan om u te vergoeden. U dient er vanzelfsprekend wel rekening mee te houden dat niet het gehele aankoopbedrag van het materiaal zal worden uitbetaald. Tevens zijn er altijd maxima verbonden aan het bedrag dat voor uw ski- en snowboarduitrusting kan worden uitbetaald. Dit dient u te nagaan in uw verzekeringspolis.

Gereserveerde skipas of lessen recupereren?

indien u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering aan te gaan die tevens een dekking voorziet in het geval van wintersport, dan kunt u over het algemeen rekenen op veel meer dekkingen dan u in eerste instantie denkt. Wat onder andere met de kosten die u heeft gemaakt voor het aankopen van een skipas en het boeken van eventuele lessen voor aanvang van uw vakantie? wanneer u een goede reden heeft om aanspraak te maken op tussenkomst door uw doorlopende reisverzekering (bijvoorbeeld bij ziekte), dan zult u merken dat tevens deze geld zijn vergoed. Natuurlijk geldt tevens hier dat u slechts een gedeelte van de betaalde kosten zult bekomen, maar goed: ‘iets’ is beter dan ‘niets’.

Wintersportdekking bij doorlopende reisverzekering

Bovenstaande info is uitsluitend van toepassing bij een doorlopende reisverzekering die beschikt over een wintersportdekking. Het is een optie dat de reisverzekering die u heeft afgesloten op zijn minst over een bepaalde dekking beschikt, maar de gelegenheid is tevens reëel dat, dat niet het situatie is. Om dit te achterhalen kunt u er voor kiezen om contact op te nemen met uw verzekeraar of kunt u de voorwaarden lezen van uw verzekeringspolis. Op welk moment u merkt dat uw doorlopende reisverzekering ten minste niet over een bepaalde dekking beschikt, maar u toch ook de sneeuwvakantie wenst te dekken kan dit over het algemeen immer tegen een kleine meerprijs. Dient u nog een doorlopende reisverzekering voor het komende twaalf maanden aan te gaan en heeft u een wintersport in de agenda staan? In dat geval is het de moeite waard om eerst even het aanbod aan doorlopende reisverzekering met wintersportdekking te vergelijken vooraleer een definitieve keuzemogelijkheid te maken!

Tips: uitsparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Denk dan goed na of je zekere dekkingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan dekking voor medische kosten (wellicht heb je die ook al goed gedekt bij je zorgverzekering), hulp bij autopech of een ongevallenverzekering. Bekijk onze tips en zorg dat je niet dubbel gedekt bent. in de regel kun je door goed te kijken naar je dekkingen veel geld besparen.

Uiterste vergoedingen reisverzekering

Liever heb je je reisverzekering helemaal niet nodig, maar als er op de keper beschouwd wat gebeurt wil je graag dat de schade in enkele stappen wordt uitgekeerd en afgehandeld. Vind je een zekere dekking erg van betekenis bij je reisverzekering? Onder andere voor fotocamera’s, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale tegemoetkomingen. Dan weet je zeker dat je bij de best passende reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering tevens een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten als je de reis tenslotte moet annuleren. Als je je reis onder andere door een ongeval, om medische redenen of overlijden moet opzeggen kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om je vakantie vooraf af te zeggen als gevolg van bepaalde omstandigheden. Tevens als je door zekere omstandigheden gedurende je vakantie genoodzaakt bent om naar huis te gaan, worden de overgebleven vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voordat je op vakantie gaat. Let goed op de expliciete voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annuleren van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk detail vergoeden.

Ook met betrekking tot de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele 12 maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Afzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering annuleren kun je per e-mail bij jouw huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering afsluiten is zo gebeurd. Je kunt in niet meer dan 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de slimste reisverzekering afsluiten. Zo simpel is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via onze website.

Scroll naar boven