Zakelijke Aansprakelijkheidsverzekering

Goedkoopste Aansprakelijkheidsverzekering

Ook al is een particuliere aansprakelijkheidsverzekering niet wettelijk verplicht, het kan toch ook interessant zijn om deze naast de WA verzekering af te sluiten. Wil je gedekt zijn voor de schade die je veroorzaakt bij derden, maar weet je niet exact voor welke verzekeraar je het betere kunt kiezen? Of twijfel je welke verzekering voor jou het meest goedkope is? In dit artikel vindt je alle kennis die je nodig hebt alvorens je begint met goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering, en voorafgaand je er een gaat afsluiten.

Wat is een WA verzekering?

Uitgangspunt voor de verzekering om uit te betalen bij goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering is dat jij verantwoordelijk bent voor de te verhalen gebreken aan personen of goederen. Als dat het geval is, zijn tevens de schades achteraf gedekt.

Een ongeluk zit in een niet groot hoekje. Je dochter kan per abuis een bal door het raam schoppen lopende het volleyballen, of voor je het weet heeft je huisdier de bril van een oude man voor voedsel aangezien. De schade kan flink oplopen als je niet goed verzekerd bent voor deze schade. Een WA verzekering vergoedt de schade als jij of je familielid per ongeluk de veroorzaker is van schade aan anderen. Dit geldt uitsluitend voor de schade die jij of je gezinslid als privé-persoon maken. Eventuele gebreken tijdens het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Aansprakelijkheidsverzekering (AVP)

Een WA verzekering biedt dekking voor schade waar jij of jouw vrouw aansprakelijk voor is. Je bent verzekerd voor immateriële letselschade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke schade betreffen. Ook ben je gedekt voor schade aan materiële zaken. Een voorwaarde is dat de schade niet met voorbedachte rade mag zijn aangebracht. Dat jij verantwoordelijk bent voor de schade, houdt in niet dat jij de gebreken zelf veroorzaakt hoeft te hebben. Jij bent bijvoorbeeld ook aansprakelijk voor gebreken aangebracht door je hond. Ook ben jij verantwoordelijk voor schade die ontstaat door een mankement aan je woning. Een voorbeeld is op welk moment een dakpan van je huis op het hoofd van de buurman valt. Dan ben je verantwoordelijk voor de gebreken die dit heeft opgeleverd.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je kind kan per tegenslag een bal door het raam schoppen gedurende het voetballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man als kluif aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet verzekerd bent voor zulke gebreken. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de onkosten als jij of je familie per ongeluk de veroorzaker zijn van gebreken aan derden. Dit geldt alleen voor de gebreken die jij of je familie als particulier maken. Eventuele schade lopende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt tevens wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Een aansprakelijkheidsverzekering geldt voor gebreken waar je volgens de wet verantwoordelijk voor bent. Hiermee wordt bedoeld: schade door onzorgvuldig handelen. gebreken door opzet en schade door een groep vallen niet onder de dekking. Veroorzaak je gebreken aan je eigen spullen of die van andere gezinsleden? tevens dit valt niet onder de dekking.

Je kunt deze verzekering voor jezelf aan gaan, maar ook voor een ander, zoals je partner en je kinderen. Kinderen moeten minderjarig zijn – in dit geval onder de 21 – en inwonend. Studerende kinderen mogen, tevens als ze uitwonend zijn, worden meeverzekerd. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Maar voor enkele euro per maand kun je jezelf of een dierbare verzekeren tot een bedrag van maximaal 2,vijf miljoen euro. Vergelijk nu!{

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

De AVP sluit je af om je te beschermen voor schades waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Dit zijn schades die je toebrengt aan anderen of de spullen van andere mensen. Denk aan de laptop van je oom die je uit je handen laat vallen. Of je broer die valt over een laaghangend snoer in je kamer en zijn enkel breekt. Een WA verzekering dekt niet alleen de schade die jij hebt veroorzaakt, tevens die van bijvoorbeeld je logés. Met de AVP binnen het de meeste pakketten ben je beschermt tot een bedrag van 1.250.000 euro.

Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van de persoon die je onverhoopt schade berokkent. Wij helpen bij het maken van een mogelijkheid voor de AVP voor jouw gezin.

Uw aansprakelijkheidsverzekering verzekerd u tegen schade aan anderen waarvoor u verantwoordelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen schade aan anderen

  • Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel aansprakelijkheidsverzekering particulieren genoemd
  • Een aansprakelijkheidsverzekering uitbetaald letsel schade en zaakschade
  • schade die met opzet is veroorzaakt wordt niet betaald
  • Alleen financiële gebreken uit zaken of letsel worden uitgekeerd door een aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren is een verzekering die schade die jouw kind(eren) aan iemand anders of zijn spullen aanbrengt. De polis is in beginsel bij iedere verzekeringsmaatschappij dezelfde. Als u als verzekerde schade aanbrengt aan (spullen van) andere personen dan wordt dit tot circa €1.250.000 gedekt per schadegeval. Dit bedrag verschilt per verzekeraar.

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

In Nederland is het vinden van een AVP niet verplicht. Maar het is wel handig om dit te doen. Ook met huisdieren zit een tegenslag in een niet groot hoekje. De onkosten voor het betalen van de schade kan dan enorm hoog uitvallen.

WA verzekering: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de standaard zorgverzekering en de verzekering voor auto’s, hoort de WA verzekering niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De maandpremie die je betaalt voor een WA verzekering met bescherming voor het gehele gezin (ongeveer €50 per twaalf maanden voor een te verzekeren bedrag van €1,25 miljoen of meer) is relatief laag en absoluut geen reden om zo’n verzekering niet aan te gaan. ook ben je als je g1 WA verzekering hebt en wel verantwoordelijk bent voor schade aan eigendommen van een ander, veel duurder uit. En bovendien is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen AVP hebt, of voor een te laag gedekt bedrag hebt gekozen.

Wat dekt je AVP?

De aansprakelijkheidsverzekering binnen het instap pakketten heeft een uitgebreide dekking. Op welk moment je voor een gebreken verantwoordelijk bent kun je beroep doen op je aansprakelijkheidsverzekering particulieren. Maar de dekking geldt niet alleen voor jou maar ook voor je kinderen, inwonende ouders, loges, maar ook voor je huisdieren.

Voor welk bedrag aan schade ben ik verzekerd?

Dit verschilt per verzekeringsmaatschappij. Het dekkingsbedrag varieert van € 1.000.000 tot € 2.500.000. Bij een aantal verzekeraars kun je tussen 2 bedragen kiezen, maar bij een aantal heb je geen optie. Let hier dus goed op. Een hoger dekkingsbedrag houdt in tevens een hogere maandprijs die je elke maand moet betalen. Je kunt tevens de bedragen van een WA verzekering vergelijken. Ondanks dat deze verzekering vereist is heb je hier wel keus vrijheid in.

WA Verzekering verplicht

Nu is het vanzelfsprekend niet de bedoeling dat je voor elke kleinigheid (dubbel) gedekt bent, maar het kan geen kwaad om je als particulier goed te overwegen of je een verzekering wilt afsluiten als het om aansprakelijkheid gaat. Het is erg vervelend als je per tegenslag een gebeurtenis veroorzaakt waar je niet de (financiële) verantwoordelijkheid voor kunt dragen. Ook is voor een ieder die een voertuig bezit, over het algemeen een (personen-)auto, de WA Verzekering verplicht. Deze WA verzekering wordt door veel verzekeraars dan tevens wel de WA Autoverzekering genoemd. De Nederlandse wetgever neemt de burger daarmee in bescherming. Wanneer de WA Autoverzekering niet vereist was, dan zou na veel aanrijdingen niet alleen het menselijke leed maar tevens het financiële leed niet te overzien zijn.

Eenvoudig overstappen AVP

Het klinkt ingewikkeld om je oude WA verzekering te laten stoppen en over te stappen naar een andere verzekering, maar dat is zo geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige verzekeraar. Zij maken de annulatie dan voor je in orde. Hierna kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool voor goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering vinden.

Scroll naar boven