vakanties vergelijken

Globetrotter-Reisverzekering

Op het moment is het voor iedereen interessant om er zich mee bezig te houden dat een ongeluk in de regel in een klein hoekje schuilt. Dat is ook het geval op welk moment u er voor kiest om een vakantiereis te boeken. U kunt voor afreizen geconfronteerd worden met een onvoorziene geval waarmee u niet van huis kunt gaan, maar ook tijdens uw reis kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het afsluiten van een goede reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering betaalt ongemak die is ontstaan tijdens een vakantiereis. U heeft de mogelijkheid om meerdere categorieën mee te verzekeren zoals: werelddekking, cash en waardepapier, vervangend vervoer bij pech onderweg of de wintersport dekking. Naast deze kansen kunt u vaak een annuleringsverzekering aan gaan.

Heel veel goederen worden tot een bepaald maximum vergoed. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een bekendste reisverzekering heeft over het algemeen een (hoog) eigen bedreiging of een minder (hoog) gedekt bedrag voor de artikelen of aanvullende rubrieken.

Waarom een reisverzekering?

Als u op trip gaat en u maakt een tochtje naar het buitenland kan er van alles mis gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan in Nederland, dit kan de reden zijn dat u niet verwachte kosten moet uitgeven. Denk maar eens aan de ziekenhuisuitgaven als u onverhoopt ziek wordt of door een probleem in het kliniek komt. De mogelijkheid dat men in het buitenland ziek wordt is ook groter. Andere eetgewoonten en hygiëne standaarden kunnen zorgen voor een verhoogde gelegenheid op ziekte.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

De goedkope reisverzekering vind je eerst door goed te vergelijken. Het is vanzelfsprekend een goede vergelijking te maken van zaken die je écht nodig hebt en beschermingen die voor jou niet van toepassing zijn. Je wilt absoluut niet teveel betalen. Daarom is het verstandig om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je behoeften zijn voor een goedkopere reisverzekering. Op het moment dat je meer dan één keren per kalenderjaar op trip gaat is het vaak goedkoper om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Als je namelijk voor elke vakantiereis of elk tripje opnieuw een kortlopende reisverzekering afsluit, betaal je continu opnieuw poliskosten. Een doorlopende reisverzekering is dan goedkoper.

Reisverzekering en dekking

Ga je een reisverzekering vinden? Dan zijn er veel mogelijkheden om je goed te verzekeren. Naast dat je kunt kiezen voor een doorlopende- of kortlopende reisverzekering kun je alsook beschermingen kiezen. De bescherming die je kiest is doorslaggevend voor je maandprijs en hoe goed je gedekt bent. Verzekeraars hebben de wereld in verschillende dekkingsgebieden ingedeeld:

Nederlanddekking – Binnenland, inclusief dagtrips naar het buitenland.

Europadekking – Alle landen binnen Europa. Inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet- Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Dit houdt in dat tevens Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israel, Libanon en Aziatisch Turkije onder de dekking vallen.

Werelddekking – Alle landen en werelddelen.

Verder kun je ook de reisduur bepalen en of je geld wilt verzekeren. Maar tevens medische kosten dekking, bagagebescherming of hulp bij pech kun je kiezen. Als je gedurende je vakantie mee gaat doen aan wintersport, duiken of een gevaarlijke sport moet je dit in de regel extra verzekeren. Tevens is het een mogelijkheid een extra vergoeding te krijgen als jij gedurende je vakantie een ongeval krijgt en je wordt invalide of komt te overlijden. Allemaal extra garanties die voor jou van belang kunnen zijn tijdens je vakantie. onze website vergelijkt alle reisverzekeringen met jouw gekozen dekkingen.

Als je graag op sneeuwvakantie gaat of een andere hoogrisico sport gaat bedrijven gedurende je vakantie kan het nodig zijn dat je hier een speciale verzekering voor zult moeten afsluiten. De groep risicosporten bestaat naast sneeuwvakantie uit berg-, lucht-, water- en meerdere andere sporten zoals rugby bijvoorbeeld. Kijk goed naar de voorwaarden als je op een sportieve vakantie gaat.

Hierbij geldt wederom dat hoe groter de perikelen van de sport zijn, hoe hoger de premie zal zijn. Op de keper beschouwd is het bij dit type verzekering veel belangrijker te zorgen dat je een goede dekking hebt dan een zo voordelig mogelijke premie. Kijk er goed naar of er bepaalde excepties zijn en wat de maximale hoogtes zijn van de schadeloosstellingen.

Goedkopere reisverzekering

wanneer u een trip heeft geboekt spreekt het voor zich dat u zich zo weinig mogelijk zorgen zult willen maken. Om er zeker van te zijn dat alle mogelijke dreigingen met betrekking tot uw bij elkaar gespaarde vakantie zijn gedekt kan het gewenst zijn om een kortlopende of doorlopende reisverzekering af te sluiten. Een kortlopende reisverzekering aan gaan kan voor consumenten die slechts één maal per jaar op tochtje gaan de meest gewenste keuze zijn. Op deze manier genieten ze immers van een passende bescherming voor hun geplande tochtje, maar dan wel zonder dat ze rekening dienen te houden met nodeloos hoge kosten. Gaat u met zekerheid enkele malen op trip gaan in het komende jaar? In dat geval is de keuzemogelijkheid om een doorlopende reisverzekering aan te gaan altijd het beste. Zo geniet u op vlak van prijs-kwaliteit per slot van rekening te allen tijde van de meest optimaleverzekering.

Tips: geld besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering vinden? Denk dan goed na of je zekere dekkingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan dekking voor geneeskundige kosten (mogelijkerwijs heb je die alsook al goed gedekt bij je zorgverzekering), pechhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze suggesties en zorg dat je niet twee keer gedekt bent. Meestal kun je door goed te kijken naar je dekkingen veel geld besparen.

Hoogste vergoedingen reisverzekering

Liever heb je jouw reisverzekering helemaal niet nodig, maar als er welbeschouwd wat gebeurt wil je graag dat de schade in enkele stappen wordt uitbetaald en afgehandeld. Vind je een zekere bescherming erg belangrijk bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor fotocamera’s, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht hoogste schadeloosstellingen. Dan weet je zeker dat je bij de goedkooste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering vergoedt de onkosten als je de reis per slot van rekening moet annuleren. Als je je reis onder andere door een ongeval, om medische redenen of overlijden moet annulatie kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een optie maakt om je vakantie vooraf af te zeggen als gevolg van zekere omstandigheden. Tevens als je door bepaalde omstandigheden tijdens je vakantie genoodzaakt bent om naar huis te vertrekken, worden de laatste vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voordat je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzegging van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk wissewasje vergoeden.

Tevens gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele twaalf maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Annuleren oude reisverzekering

Je reisverzekering opzeggen kun je schriftelijk bij jouw huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering vinden is zo gebeurd. Je kunt in niet meer dan 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de slimste reisverzekering vinden. Zo eenvoudig is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via deze website.

Scroll naar boven