reisverzekering kortlopend

Doorlopende-Reisverzekering

Vandaagdedag is het voor bijna alle consumenten van belang om er zich bewust van te zijn dat een probleem over het algemeen in een klein hoekje schuilt. Dat is ook het situatie op welk moment u er voor kiest om een trip te boeken. U kunt voor weggaan meemaken met een niet verwachte situatie waardoor u niet kunt vertrekken, maar ook lopende uw tochtje kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het aan gaan van de goedkoopste reisverzekering kan heel wat praktische, maar tevens financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering vergoedt ongemak die is ontstaan lopende een trip. U heeft de mogelijkheid om meerdere goederen mee te verzekeren zoals: werelddekking, cash en waardepapier, vervangend vervoer bij pech onderweg of de wintersport dekking. Naast deze opties kunt u vaak een annuleringsverzekering aan gaan.

Bijna alle categorieën worden tot een bepaald maximum betaald. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een voordeligste reisverzekering heeft vaak een (hoog) eigen dreiging of een minder (hoog) gedekt bedrag voor de bagage of aanvullende goederen.

Waarom een reisverzekering?

Als u op tochtje gaat en u maakt een vakantie naar het buitenland kan er van alles gebeuren. Veel dingen zijn anders geregeld dan in Nederland, daardoor zou het kunnen dat u extra onkosten moet uitgeven. Denk ook aan de ziekenhuisgeld als u onverwacht ziek wordt of door een accident in het kliniek komt. De mogelijkheid dat men in het buitenland ziek wordt is tevens groter. Andere eetgewoonten en hygiëne standaarden kunnen zorgen voor een verhoogde kans op ziekte.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

Om reisverzekeringen te vergelijken is het noodzakelijk dat je weet welke opties je gedekt wilt hebben. Geneeskundige kosten zijn normaal gesproken vanzelfsprekend. Met deze dekking worden medische uitgaven die niet gedekt worden door je reguliere zorgverzekering mogelijkerwijs wel vergoed. Mocht er onverwacht iets gebeuren lopende je reis, dan weet je dat de geld verzekerd zijn. Naast medische uitgaven kun je verscheidene andere extra’s meeverzekeren. Je kunt bij een doorlopende reisverzekering onder andere kiezen om wintersport, onderwatersport, automobilistenhulp of zakenreizen in ieder geval mee te verzekeren.

Kortlopende reisverzekering, te allen tijde voordeliger?

Het leeuwendeel van de natuurlijke personen die op vakantie gaan kiezen er Op het moment voor om een reisverzekering af te sluiten. Op het moment dat u er slechts één keer in het kalenderjaar voor kiest om een reis te ondernemen kunnen we gerust stellen dat het aan gaan van een kortlopende reisverzekering in deze situatie het interessantst is. U kiest dan sowieso voor een goedkope verzekering die ingaat op de dag van vertrekken en afloopt wanneer u thuis bent. Gedurende uw hele verblijf in het buitenland bent u dus perfect verzekerd.

Op sneeuwvakantie met doorlopende reisverzekering

mits u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering aan te gaan zult u er Zeker vanuit gaan dat deze alle mogelijke vakantiereizen indekt. Het is doorsnee bekend dat een doorlopende reisverzekering (net als een kortlopende) geen bescherming voorziet bij zakelijke reizen, maar ook bepaalde vakantiereizen waar een hoger perikel aan verbonden is kunnen uit de boot vallen. Een bekend voorbeeld is de wintersport. Gedurende een wintersporttochtje loopt u als reiziger een groter perikel om enkele botten in uw lichaam te breken en dat bedreiging wil de verzekeringsmaatschappij lang niet immer ten minste indekken. vooraleer op wintersport te vertrek is het dan alsook te allen tijde vanzelfsprekend om na te gaan of de verzekering die u heeft afgesloten een bepaalde trip al dan niet indekt.

Ski- en snowboarduitrusting verzekerd of niet?

De eerste vraag die u zich dient te stellen op welk moment u op sneeuwvakantie gaat is welke spullen nu precies is gedekt en welke niet. Veel consumenten weten het niet, maar ski- en snowboarduitrusting valt standaard onder de verzekerde bagage. Dit wil zeggen, mocht uw materiaal op uw bestemming zelf verloren gaan, dan kan zal uw reisverzekering hier besluiten om u te vergoeden. U dient er zeker wel rekening mee te houden dat niet het hele aankoopbedrag van het materiaal zal vergoeden. Ook zijn er altijd maxima verbonden aan het bedrag dat voor uw ski- en snowboarduitrusting kan worden uitbetaald. Dit dient u te nagaan in uw verzekeringspolis.

Gereserveerde skipas of lessen recupereren?

indien u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten die ook een bescherming voorziet in het geval van wintersport, dan kunt u in het algemeen rekenen op veel meer dekkingen dan u in eerste instantie denkt. Wat bijvoorbeeld met de onkosten die u heeft gemaakt voor het aankopen van een skipas en het boeken van eventuele lessen voor aanvang van uw reis? op welk moment u een goede reden heeft om aanspraak te maken op tussenkomst door uw doorlopende reisverzekering (bijvoorbeeld bij geneeskundige redenen), dan zult u merken dat tevens deze kosten zijn gedekt. Natuurlijk geldt ook hier dat u slechts een gedeelte van de betaalde uitgaven terug zult verwerven, maar goed: ‘iets’ is beter dan ‘niets’.

Wintersportdekking bij doorlopende reisverzekering

Voorgenoemde informatie is aleen van toepassing bij een doorlopende reisverzekering die beschikt over een wintersportdekking. Het is een optie dat de reisverzekering die u heeft afgesloten standaard over een dergelijke dekking beschikt, maar de mogelijkheid is alsook reëel dat, dat niet het geval is. Om dit te achterhalen kunt u er voor kiezen om contact op te nemen met uw verzekeraar of kunt u kijken op uw verzekeringspolis. Wanneer u merkt dat uw doorlopende reisverzekering in ieder geval niet over een dergelijke dekking beschikt, maar u per slot van rekening de sneeuwvakantie wenst te dekken kan dit in het algemeen immer tegen een kleine meerprijs. Dient u nog een doorlopende reisverzekering voor het komende kalenderjaar af te sluiten en heeft u een wintersport in de agenda staan? In dat situatie is het de extra tijd waard om eerst even het aanbod aan doorlopende reisverzekering met wintersportbescherming te vergelijken voordat een definitieve optie te maken!

Tips: geld besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Denk dan goed na of je bepaalde beschermingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan dekking voor geneeskundige kosten (wellicht heb je die ook al goed gedekt bij je zorgverzekering), automobilistenhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze suggesties en regel dat je niet dubbel verzekerd bent. Meestal kun je door goed te kijken naar je beschermingen veel geld overhouden.

Uiterste schadeloosstellingen reisverzekering

Liever heb je je reisverzekering volledig niet nodig, maar als er toch wat gebeurt wil je graag dat de schade in enkele stappen wordt uitbetaald en afgehandeld. Vind je een bepaalde bescherming erg van belang bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor camera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale tegemoetkomingen. Dan weet je zeker dat je bij de meest geschikte reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering tevens een annuleringsverzekering vinden. Een annuleringsverzekering betaalt de kosten als je de reis op de keper beschouwd moet annuleren. Als je je reis onder andere door een ongeval, om medische redenen of overlijden moet annulatie kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een optie maakt om je vakantie vooraf op te zeggen als gevolg van zekere omstandigheden. Tevens als je door bepaalde gebeurtenissen gedurende je vakantie genoodzaakt bent om naar huis te gaan, worden de resterende vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voorafgaand je op vakantie gaat. Let goed op de expliciete voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annulatie van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk detail vergoeden.

Ook wat te maken heeft met de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele jaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Opzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering beëindigen kun je per e-mail bij je huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering aan gaan is zo gebeurd. Je kunt in uiterlijk 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de beste reisverzekering vinden. Zo simpel is het vinden en vinden van een reisverzekering via onze website.

Scroll naar boven