opstalverzekering huurwoning

Dekking Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en vinden via onze site is heel gemakkelijk. Bij ons vergelijk je opstalverzekeringen op kosten én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je premie kunt besparen. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest voordelige opstalverzekering afsluit, maar dat je er ook een kiest die het goedkopere bij jou past.

Met een opstalverzekering, tevens wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen gebreken. Onder de opstal vallen bijvoorbeeld een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering dekt onvoorziene schade aan je huis, veroorzaakt door onder andere brand, bliksem of storm. Bij ons kun je easy je opstalverzekering vergelijken op kosten én kwaliteit. We hebben alle informatie over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Deze website heeft een veelomvattende vergelijking van opstalverzekeringen. Daarin kun je maar liefst vijfenzeventig diverse verzekeringen met elkaar vergelijken. Je vult enkele vragen in en je ziet acuut welke verzekeringen het voordeligste bij jouw geval passen. De verzekering van je optie kun je ook onverwijld online vinden. Binnen 8 minuten kun je goed verzekerd zijn en flink geld overhouden.

Opstalverzekering aan gaan: zo werkt het

Bij ons vind je heel simpel de slimste opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt een paar vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is makkelijk want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of historisch huis hebt, kun je deze waardecalculator niet gebruiken. Hierna zie je aanstonds de 3 betere deals voor jouw opstalverzekering die je ook acuut online kunt afsluiten. De goedkoopste opstalverzekering staat hier ook altijd bij. Je kunt uiteraard ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook stante pede de premie berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één maal alles geregeld op een website, snel toch?

Afzeggen opstalverzekering

Een nieuwe opstalverzekering afsluiten is zo geregeld. Als je nog een verzekering hebt lopen moet je die uiteraard opzeggen. Ook dat is tegenwoordig heel makkelijk. Als je opstalverzekering eenmaal een 12 maanden heeft gelopen kun je die iedere dag annuleren. Je hebt dan 1 maand opzegtermijn. Dus als je 1 februari opzegt, stopt de verzekering 1 maart. Om het easy te maken hebben we een kant-en-klare opzegbrief voor je.

Opstalverzekering VvE

Woon je in een appartement? Een opstalverzekering vinden is dan niet immer nodig. De Vereniging van Eigenaren (VvE) sluit vrijwel altijd een VvE-opstalverzekering af voor het hele gebouw en de daar bijbehorende appartementen. De opstalverzekering dekt in dit situatie gebreken aan de gemeenschappelijke delen van het gebouw, zoals de muren, vloeren en gevels. Heb je het appartement net verbouwd en bijvoorbeeld een nieuwe keuken aangeschaft? Dan kun je ervoor kiezen om deze extra te verzekeren met een aanvullende verzekering. In de polisvoorwaarden van de opstalverzekering van de VvE wordt namelijk niet uitgegaan van dit soort woningverbeteringen. Controleer bij je VvE immer voor de zekerheid of er een opstalverzekering is afgesloten.

Korting

Veel opstalverzekeringsmaatschappijen geven korting op je premie op welk moment je huis is beveiligd. In onze vergelijking kun je aangeven of je een Politiekeurmerk Veilig Wonen of Borg-certificaat hebt. Opstalverzekeraars schatten de kans op gebreken aan de opstal dan kleiner. Ben je in het bezit van een Politiekeurmerk Veilig Wonen of het Borg-certificaat? Dan geven de meeste opstalverzekeringsmaatschappijen je 10% korting.

Opstalverzekering huurhuis

Huur jij een huis van je huisbaas? Dan is een opstalverzekering afsluiten niet nodig. Als er schade ontstaat aan de opstal door brand, storm of bijvoorbeeld inbraak, dan zijn de onkosten van de opgelopen gebreken voor de eigenaar van de woning. De losliggende spullen in je huis dien je wel zelf te verzekeren met een inboedelverzekering.

Opstalverzekering beëindigen door verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen of ben je net verhuisd naar een ander postcodegebied? Misschien ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu tevens een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de premie van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is doorslaggevend dat je alle wijzigingen zo in enkele stappen een optie doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je meestal geen opstalverzekering meer nodig. Vaak wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is slim om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In geval van schade aan de opstal ben jij dan nog continu verzekerd.

Scroll naar boven