opstalverzekering

Beste Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en afsluiten via onze site is heel makkelijk. Op onze website vergelijk je opstalverzekeringen op kosten én kwaliteit. En, je krijgt korting, waarmee je tot wel 20% op je kosten kunt geld besparen. Vergelijk je via onze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de voordeligste opstalverzekering afsluit, maar dat je er ook een kiest die het beste bij jou past.

Met een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen schade. Onder de opstal vallen onder andere een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering betaalt onvoorziene schade aan je huis, veroorzaakt door onder meer brand, bliksem of storm. Op deze website kun je simpel je opstalverzekering vergelijken op kostprijs én kwaliteit. We hebben alle gegevens over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Als je een huis koopt ben je daar allicht trots op. Je wilt dan tevens dat als er iets mee gebeurt, dat je je huis weer kunt (laten) maken. Daarvoor sluit je een opstalverzekering af. Een opstalverzekering is niet verplicht. Toch ook wordt je meestal door de bank wel vereist om een opstalverzekering te regelen als je een hypotheek afsluit. Dat is ook niet zo gek. Ze lenen jou veel geld, en willen vanzelfsprekend wel dat het onderpand, je huis dus, goed is verzekerd.

Opstalverzekering afsluiten: zo werkt het

Bij ons vind je heel eenvoudig en simpel de voordeligste opstalverzekering voor je situatie. Je beantwoordt een aantal vragen over jouw huis waarmee wij de herbouwwaarde van je huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is easy want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of monumentaal huis hebt, kun je deze waardecalculator niet gebruiken. Hierna zie je gauw de 3 betere deals voor je opstalverzekering die je tevens spoorslags online kunt aan gaan. De voordeligste opstalverzekering staat hier tevens te allen tijde bij. Je kunt vanzelfsprekend tevens nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt ook acuut de kosten berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één maal alles geregeld op 1 website, makkelijk toch?

Samenwonen? Zeg kortstlopende verzekering op!

Ga je samenwonen met je vriendin? Dan heeft die wellicht al een inboedelverzekering of opstalverzekering. Je hoeft niet allebei een inboedel- en opstalverzekering te hebben. In deze gevallen geldt dat de verzekering die het langst loopt, voorrang krijgt. De kortlopende verzekering moet je dan opzeggen. Lopen beide verzekeringen langer dan een jaar? Dan kun je ze allebei opzeggen. Kijk in dat geval welke verzekering voor jullie het voordeligst is.

Wat is de herbouwwaarde?

Aan de hand van de herbouwwaarde wordt vastgesteld voor welk bedrag je jouw huis moet verzekeren. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je huis opnieuw te bouwen, op dezelfde plek en manier.

Herbouwwaarde berekenen

De beste manier om de herbouwwaarde vast te stellen is door het gebruiken van een herbouwwaardemeter. Hierbij wordt aan de hand van het type huis, de klasse van de bouwdelen en de inhoud de herbouwwaarde vastgesteld. Veel woonverzekeringsmaatschappijen verlenen op basis van een (naar waarheid ingevulde) herbouwwaardemeter garantie tegen onderverzekering.

Herbouwwaardemeter

Wil je een opstalverzekering vinden? Dan is de herbouwwaarde van je huis belangrijk. De herbouwwaarde van je huis is het bedrag dat nodig is om je huis op dezelfde plek, op dezelfde wijze te herbouwen. Door de herbouwwaarde weet je verzekeringsmaatschappij voor welk bedrag jouw opstal verzekerd moet worden. De herbouwwaarde wordt gemeten aan de hand van de vragen die je invult in de vergelijker onder het kopje “Je woning”. Deze voorkomt dat je onderverzekerd bent. En hierdoor ben je zelfs verzekerd tegen onderverzekering. Heb je een huis met een groot woonoppervlak en onder meer een rieten dak? In speciale gevallen is het verstandig om de herbouwwaarde te laten opmeten door een taxateur.

Goedkoopste opstalverzekering

Je opstalverzekering vergelijken helpt je al om de goedkoopste opstalverzekering te vinden. Na het invullen van je gegevens in de vergelijker krijg je spoorslags te zien welke opstalverzekeraar de meest voordelige opstalverzekering aanbiedt. Maar tevens naast het vergelijken van je opstalverzekering zijn er al een aantal factoren die je kunnen begeleiden om een goedkope opstalverzekering af te sluiten. Verzeker voordelig je opstal. Onderstaande suggesties helpen je eenvoudig op weg.

Betere opstalverzekering

Ben je op zoek naar de betere opstalverzekering? Door hier de opstalverzekering te vergelijken, vind je snel een verzekering voor je opstal die bij jou past. Vul je eigen gegevens en de gegeven over je woning in de vergelijker. Je ziet dan onverwijld wat voor jou situatie de goedkoopste en betere opstalverzekering is.

Opstalverzekering opzeggen door verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen of ben je net verhuisd naar een ander postcodegebied? Wellicht ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu tevens een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de premie van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is van invloed dat je alle wijzigingen zo efficiënt een mogelijkheid doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je meestal geen opstalverzekering meer nodig. In de regel wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is verstandig om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In situatie van schade aan de opstal ben jij dan nog steeds verzekerd.

Scroll naar boven