verzekeringen vergelijken

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Zzp Zorg

Ook al is een particuliere aansprakelijkheidsverzekering niet wettelijk verplicht, het kan per slot van rekening interessant zijn om deze naast de WA verzekering af te sluiten. Wil je gedekt zijn voor de schade die je veroorzaakt bij derden, maar weet je niet exact voor welke verzekeringsmaatschappij je het goedkopere kunt kiezen? Of twijfel je welke verzekering voor jou het voordeligste is? In dit artikel vindt je alle informatie die je benodigd alvorens je begint met beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp zorg, en alvorens je er een gaat vinden.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Uitgangspunt voor de verzekering om uit te betalen bij beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp zorg is dat de verzekeringnemer aansprakelijk bent voor de te verhalen schade aan personen of goederen. Als dat het geval is, zijn ook de de daaruit voortvloeiende schades gedekt.

Een tegenslag zit in een nihil hoekje. Je zoon kan per ongeluk een bal door het raam schoppen lopende het tennissen, of voor je het weet heeft je kat de bril van een vader voor voedsel aangezien. De schade kan flink oplopen als je niet gedekt bent voor zulke gebreken. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten als jij of je vrouw per abuis de veroorzaker is van schade aan derden. Dit geldt alleen voor de schade die jij of je zoon als privé-persoon maken. Eventuele schade lopende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een WA verzekering wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Aansprakelijkheidsverzekering (AVP)

Een AVP biedt bescherming voor schade waar jij of jouw partner aansprakelijk voor is. Je bent gedekt voor immateriële letselschade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke schade betreffen. ook ben je gedekt voor schade aan materiële zaken. Een voorwaarde is dat de schade niet met voorbedachte rade mag zijn aangebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de schade, betekent niet dat jij de gebreken zelf gemaakt hoeft te hebben. Jij bent meestal ook verantwoordelijk voor gebreken aangericht door je hond. daarnaast ben jij verantwoordelijk voor gebreken die is voorzaakt door een mankement aan je huis. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van je woning op het hoofd van de buurvrouw valt. Dan ben je verantwoordelijk voor de schade die dit met zich meebrengt.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een ongeluk zit in een niet groot hoekje. Je kind kan per ongeluk een bal door het raam schoppen tijdens het voetballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man als kluif aangezien. De onkosten kunnen flink oplopen als je niet gedekt bent voor zulke schade. Een aansprakelijkheidsverzekering betaalt de kosten als jij of je familie per ongeval de veroorzaker zijn van gebreken aan derden. Dit geldt alleen voor de schade die jij of je familie als particulier maken. Eventuele gebreken gedurende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt tevens wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Een aansprakelijkheidsverzekering geldt voor gebreken waar je volgens de wet verantwoordelijk voor bent. Hiermee wordt bedoeld: schade door onzorgvuldig handelen. schade door opzet en gebreken door een groep vallen niet onder de dekking. Veroorzaak je gebreken aan je eigen spullen of die van andere gezinsleden? tevens dit valt niet onder de dekking.

Je kunt deze verzekering voor jezelf aan gaan, maar tevens voor een ander, zoals je partner en je kinderen. Kinderen moeten minderjarig zijn – in dit geval onder de 21 – en inwonend. Studerende kinderen mogen, tevens als ze uitwonend zijn, worden meeverzekerd. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Maar voor een aantal euro per maand kun je jezelf of een dierbare verzekeren tot een bedrag van ten hoogste 2,vijf miljoen euro. Vergelijk nu!{

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering?

De aansprakelijkheidsverzekering sluit je af om je te verzekeren voor schades waar je volgens de wet verantwoordelijk voor wordt gehouden. Dit zijn schades die je aandoet aan anderen of de spullen van anderen. Denk aan de boormachine van je oom die je uit je handen laat vallen. Of je buurman die valt over een losliggend snoer in jouw huis en zijn schouder breekt. De aansprakelijkheidsverzekering betaalt bijna alle gebreken die jij hebt gemaakt, tevens die van onder meer je logés. Met de AVP binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een schade van 1.250.000 euro.

Met de AVP bedisplay je naast je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je per ongeluk gebreken toebrengt. Wij begeleiden bij het maken van een optie voor de aansprakelijkheidsverzekering voor jouw situatie.

Uw aansprakelijkheidsverzekering verzekerd u tegen gebreken aan andere mensen waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen schade aan anderen

  • De aansprakelijkheidsverzekering wordt tevens wel aansprakelijkheidsverzekering genoemd
  • De AVP uitbetaald letsel gebreken en zaakschade
  • gebreken die met opzet is veroorzaakt wordt niet betaald
  • Zuivere vermogensgebreken is tevens uitgesloten

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren is een verzekering die gebreken die jij als verzekerde aan een ander of zijn spullen aanbrengt. De polis is in beginsel bij iedere verzekeraar dezelfde. Als u als verzekeringnemer gebreken aanbrengt aan (spullen van) andere personen dan wordt dit tot rond €1.250.000 gedekt per gebeurtenis. Dit bedrag verschilt per verzekering.

Is een AVP verplicht?

In Holland is het afsluiten van een AVP niet verplicht. Maar het is wel slim om dit te doen. Vooral met enthousiaste huisdieren zit een ongeluk in een klein hoekje. De kosten voor het vergoeden van de veroorzaakte schade kan dan enorm hoog uitvallen.

WA verzekering: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de standaard zorgverzekering en de WA-verzekering voor autobezitters, hoort de AVP niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De maandelijkse kosten die je afdraagt voor een WA verzekering met gezinsdekking (ongeveer €50 per 12 maanden voor een verzekerd bedrag van €1,25 miljoen of meer) is relatief niet hoog en zeker geen reden om zo’n polis niet af te sluiten. daarnaast ben je als je g1 aansprakelijkheidsverzekering particulieren hebt en wel verantwoordelijk bent voor schade aan eigendommen van een ander, veel duurder uit. En desalniettemin is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen aansprakelijkheidsverzekering particulieren hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

Wat is verzekerd

Met de aansprakelijkheidsverzekering ben je gedekt tot een bedrag van 1.250.000 euro. De aansprakelijkheidsverzekering heeft een ruime dekking. Als jij voor de wet aansprakelijk bent, kun je een beroep doen op je aansprakelijkheidsverzekering. De aansprakelijkheidsverzekering betaalt niet alleen de schade die jij hebt veroorzaakt, maar ook die van eventuele gezinsleden, uitwonende kinderen (vanwege studie), inwonende ouders en logés. Er zijn maar een paar gevallen die zijn uitgesloten van de dekking.

Wat is niet verzekerd

De aansprakelijkheidsverzekering geldt niet voor gebreken die zijn veroorzaakt met een motorvoertuig. Want hiervoor heb je dan een aparte brommer-, motor- of autoverzekering afgesloten. Ook gehuurde spullen, onder meer voor een verbouwing of feest, zijn niet verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook het jachtbedreiging en gebreken bij hoogrisico sporten is uitgesloten. schade die je opzettelijk hebt veroorzaakt wordt niet betaald door de aansprakelijkheidsverzekering.

Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering?

Een AVP kost een aantal euro per maand. De exacte onkosten hangen af van je persoonlijke situatie, zoals je woonplaats en leeftijd. Ook maakt het tevens uit of je de WA verzekering alleen aangaat of dat je ook je partner en/of kinderen meeverzekert.

Met een WA verzekering bent u gedekt wanneer u verantwoordelijk gesteld wordt.

Voor welk bedrag aan schade ben ik verzekerd?

Dit verschilt per verzekeringsmaatschappij. Het dekkingsbedrag varieert van € 1.000.000 tot € 2.500.000. Bij meerdere verzekeraars kun je tussen twee bedragen kiezen, maar bij een aantal heb je geen keuzemogelijkheid. Let hier dus goed op. Een hoger dekkingsbedrag houdt in ook een hogere premie die je maandelijks moet betalen. Je kunt ook de bedragen van een WA verzekering vergelijken. Ondanks dat deze verzekering verplicht is heb je hier wel mogelijkheid vrijheid in.

Wat voor soort aansprakelijkheidsverzekering kan ik het voordeligste afsluiten?

Als je aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijkt moet je bij de voorwaarden van de polis letten op de diverse modules die gedekt zijn. Ben je alleenstaand, dan vallen alleen jijzelf, eventuele gasten en huispersoneel onder de dekking. Maar bij een aantal verzekeraars zijn tevens kinderen tot een zekere leeftijd gedekt op een aansprakelijkheidsverzekering voor alleenstaanden. Gebreken die veroorzaakt wordt door huisdieren kun je ook verhalen op je aansprakelijkheidsverzekering. Gebreken met de auto valt onder de verplichte WA-verzekering voor automobilisten, maar dat is een hele andere verzekering.

De meeste verzekeraars bieden een pakket aan waar je jouw opstal-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering in onder kunt brengen. De opstalverzekering biedt dekking aan gebreken aan de opstal, de inboedelverzekering betaalt gebreken die je aan de inventaris oploopt. Verzekeraars bieden diverse opties aan om je aansprakelijkheidsverzekering zoveel mogelijk te laten passen bij je gezinssituatie. Ben je alleenstaand, dan hoef je bijvoorbeeld niet hetzelfde bedrag te betalen als families met kinderen.

Uitwonende studerende kinderen worden meestal meeverzekerd. Dit geldt ook voor huisdieren, ouders of opa’s en oma’s die bij je inwonen. Twijfel je welke keus het beste bij je gezinssamenstelling past, dan kun je te allen tijde contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij naar jouw keuze. We bieden verder vergelijkingstools voor rechtsbijstandsverzekeringen, inboedelverzekeringen en opstalverzekeringen aan.

Eenvoudig overstappen aansprakelijkheidsverzekering

Het klinkt moeilijk om je oude aansprakelijkheidsverzekering te laten stoppen en over te stappen naar een andere verzekering, maar dat is zo geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige verzekeraar. Zij maken de annulatie dan voor je in orde. Dan kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool voor beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp zorg vinden.

Scroll naar boven