premie opstalverzekering

Berekening Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergelijken en afsluiten via onze site is heel simpel. Op onze website vergelijk je opstalverzekeringen op kosten én kwaliteit. En, je krijgt korting, waardoor je tot wel 20% op je kosten kunt besparen. Vergelijk je via deze site én sluit je via ons een opstalverzekering af? Dan weet je zeker dat je niet alleen de meest goedkope opstalverzekering afsluit, maar dat je er tevens een kiest die het betere bij jou past.

Met een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, verzeker je alle zaken die aan het huis vastzitten tegen schade. Onder de opstal vallen bijvoorbeeld een vastgespijkerde houten vloer, de schutting in je tuin en je dak. Een opstalverzekering betaalt onvoorziene schade aan je huis, veroorzaakt door onder andere brand, bliksem of storm. Bij ons kun je snel je opstalverzekering vergelijken op kostprijs én kwaliteit. We hebben alle kennis over de opstalverzekering voor je op een rijtje gezet.

Alles over het regelen van je opstalverzekering

Ben je van plan om een huis te kopen en moet je een opstalverzekering aan gaan? Hier kun je simpel de opstalverzekering vergelijken op prijs en dekking. Zo vind jij in enkele stappen en gemakkelijk een opstalverzekering die past bij jouw opstal. Vul in de vergelijker in of je een huur- of koopwoning hebt. Vul ook je postcode, huisnummer en geboortedatum in. Je krijgt nu de keuze om ook de inboedelverzekering ook mee te nemen in de vergelijking. Kies of je dit wilt of niet en vul je gegevens en voorkeuren verder in. Om een opstalverzekering te vinden die past bij je huis, moeten we weten wat de staat van je huis is én of je je opstal aanvullend wilt verzekeren. Onder het kopje ‘Je woning’ vul je in wat voor type huis je hebt, wat de bouwaard van de muren is, hoeveel kamers je huis heeft, of je woning beveiligd is, wat de oppervlakte van je huis is én wat het bouw12 maanden van je huis is. Onder ‘Opstalverzekering’ vul je kennis in over het meeverzekeren van je fundering, de inhoud van je huis (m³), de gevel en de kwaliteit van de keuken, de badkamer en de woonkamer. Heb je dit allemaal ingevoerd? Dan kun jij de opstalverzekering vergelijken op dekking en prijs.

Opstalverzekering vinden: zo werkt het

Bij ons vind je heel efficiënt en simpel de goedkopere opstalverzekering voor jouw situatie. Je beantwoordt een paar vragen over je huis waarmee wij de herbouwwaarde van jouw huis kunnen berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om jouw huis, op dezelfde plek weer opnieuw te bouwen zoals het was. Hiervoor gebruiken we een herbouwwaardemeter. Dat is snel want je hoeft niet zelf te rekenen en je hebt garantie tegen onderverzekering. Je bent dus nooit te laag verzekerd. Alleen als je een heel luxe of historisch huis hebt, kun je deze waardeberekening niet gebruiken. Hierna zie je onmiddellijk de 3 betere deals voor jouw opstalverzekering die je tevens meteen online kunt aan gaan. De meest voordelige opstalverzekering staat hier tevens altijd bij. Je kunt vanzelfsprekend ook nog verder kijken en vergelijken met alle andere opstalverzekeringen.

Tip: Je kunt tevens terstond de maandprijs berekenen voor een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Zo heb je in één maal alles geregeld op één website, simpel toch?

Annuleren bij premieverhoging

Als de verzekeringsmaatschappij de maandprijs van jouw opstalverzekering verhoogd, kun je jouw verzekering er aanstonds annuleren. Je moet dat wel binnen 30 dagen nadat de premie is verhoogd doen. Dit mag tevens als de voorwaarden van de polis worden gewijzigd in jouw nadeel. In beide situaties moet het een wijziging zijn die voor alle klanten wordt gedaan, en niet alleen voor jou.

Opstalverzekering voorgeschreven bij hypotheek

Een opstalverzekering is niet wettelijk verplicht, maar wordt wel in de regel vereist gesteld als je een hypotheek afsluit. Dit is allicht niet zo gek. Je huis is namelijk veel geld waard. Geld wat je leent van de hypotheekverstrekker. Stel dat je je hypotheek niet meer kunt betalen, dan kun je immer nog het huis verkopen om je lening terug te betalen. Maar als het huis afbrandt, heeft de hypotheekverstrekker niets meer. Daarom willen ze dat je het huis goed verzekert. Ook als je genoeg geld hebt om het hele huis zelf te betalen, is het slim een verzekering voor het huis af te sluiten. Als het huis afbrandt kost het namelijk nog steeds veel geld om een nieuw huis te aankopen of te bouwen.

Glasverzekering

Glasschade is niet automatisch volledig gedekt in de opstalverzekering ofwel woonhuisverzekering. In vrijwel elke opstalverzekering zit een basisbescherming voor glasschade. Of glasschade wordt uitbetaald, ligt aan de manier waarop het glas gebroken is. Is het glas gebroken door een ontploffing? Dan krijg je de onkosten terug van de opstalverzekeraar. Is het glas echter gebroken door een bal die je zelf per ongeluk door de ruit hebt gegooid? Dan ben je alleen gedekt als je het glas extra meeverzekerd hebt.

Gooit je buurmeisje een bal door je ruit, waarmee het glas breekt? Dan kun je een beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering van je buurjongen. In de vergelijker kun je aangeven of je het risico op glasbreuk wel of niet wilt meeverzekeren. Met glas wordt vensterglas in ramen en deuren bedoeld die dienen om licht door te laten. Kijk in de polisvoorwaarden van je opstalverzekering of glas is meeverzekerd in de allriskdekking. Dan hoef je geen extra glasverzekering af te sluiten.

Opstalverzekering huurhuis

Huur jij een huis van je huisbaas? Dan is een opstalverzekering afsluiten niet nodig. Als er gebreken ontstaat aan de opstal door brand, storm of onder andere inbraak, dan zijn de onkosten van de opgelopen gebreken voor de eigenaar van de woning. Het is daarom doorslaggevend dat de huiseigenaar zelf een opstalverzekering afsluit, maar daar hoef jij je als huurder geen zorgen over te maken.

Opstalverzekering opzeggen door verhuizen

Vergeet na een verhuziing niet te opnieuw te kijken naar je opstalverzekering. Wellicht ga je wel veel groter wonen en heb je een ander soort dak en nu tevens een tuinhuisje. Deze veranderingen zorgen ervoor dat de premie van je opstalverzekering verandert, omdat de herbouwwaarde van je huis verandert. Het is van invloed dat je alle wijzigingen zo eenvoudig mogelijk doorgeeft aan je opstalverzekeraar. Zo ben jij geen moment onderverzekerd. Verhuis je van een koophuis naar een appartement? Dan heb je over het algemeen geen opstalverzekering meer nodig. Meestal wordt deze dan afgesloten door de VvE. Het is slim om de opstalverzekering net zo lang aan te houden, totdat je geen eigenaar meer bent van de woning. In geval van gebreken aan de opstal ben jij dan nog continu verzekerd.

Scroll naar boven