Autoverzekering Afsluiten Goedkoop

Autoverzekering Kosten

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de goedkoopste verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de beste condities. Of die

Autoverzekering opzeggen

Wil je de verzekering van je auto opzeggen? Dat kan. Je stuurt een e-mail naar je verzekeraar. De verzekeringsmaatschappij zal je autoverzekering zoals verwacht binnen een maand annuleren. Let wel op bij overstappen: zorg eerst dat je nieuwe aanvraag is geaccepteerd bij de nieuwe verzekeraar en zeg dan pas je huidige verzekering van je auto op! Wil je de verzekering van je auto stopzetten omdat je verzekeringsmaatschappij een verhoging van de premie doorvoert of de gebruikelijke voorwaarden heeft aangepast, dan mag je de autoverzekering zonder opzegtermijn opzeggen.

No-claimbeschermer

Sommige autoverzekeringsmaatschappijen geven tevens de mogelijkheid om je aanvullend te verzekeren met een bescherming van je no-claim. Met deze beschermer kun je 1x per jaar schade claimen zonder dat de maandlasten van je autoverzekering verhoogd wordt en zonder dat je no-claimkorting verlaagd wordt. Het claimen van deze gebreken heeft daarentegen wel invloed op het aantal jaren gebrekenvrij. Bij een overstap naar een andere autoverzekeraar is het hierdoor een optie dat je maandprijs wel meer wordt als gevolg van het mindere aantal schadevrije jaren.

De verschillende typen autoverzekeringen

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen die u kunt aangaan. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf kiezen wat voor een soort autoverzekering u kiest. Dit kan nog best moeilijk zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook in het geval u deze auto niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt in een schuur staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het mogelijk om nog extra verzekerd te zijn. Wat er precies wordt verzekerd is gebonden aan van de verzekering die u afsluit. Hoe duur een verzekering is, is gebonden aan van het soort verzekering die u afsluit en de aanbieder waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is niet minder dan verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan andere auto’s verzekerd. Eigen schade aan uw eigen voertuig wordt niet betaald.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een verzekering met meer dekking dan de WA autoverzekering. Dit betekent dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto betaald. Dit geldt echter niet voor alle claims. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet vergoed krijgen. De meeste klanten kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de tussen 3 en 8 jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die meestal wordt afgesloten wanneer de verzekeringnemer een nieuwe auto gekocht heeft. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel uitbetaald, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn enkele extra verzekeringen af te sluiten. Dit kan handig zijn als u niet meteen een dure W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde zaken hiervan interessant vindt. Zo is het mogelijk om u aanvullend te verzekeren voor inzittenden bij een ongeval, of kunt u bijvoorbeeld het glas extra verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra opties er allemaal zijn.

No-claim korting

Hoe langer het geleden is dat u een claim hebt ingedient, hoe meer korting op de verzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: autoverzekering kosten

Scroll naar boven