Autoverzekering Afsluiten Goedkoop

Autoverzekering Goedkoopste

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de goedkoopste autoverzekering. Of de autoverzekering met de beste voorwaarden. Of die het goedkopere bij je geval past.{met de allerbeste prijs-kwaliteitverhouding.

Autoverzekering Goedkoopste

Vind je de meest lage maandprijs het belangrijkst? Bij ons kies je de meest geschikte verzekering voor je auto. Dat hangt zeker af van jouw vehikel zijn bouwjaar, merk, je aantal schadevrije jaren en het aantal kilometers op de teller. Onze tip: selecteer niet echt naar prijs, maar ook naar de voorwaarden. Dat geld zeker in het geval van autoverzekering goedkoopste.

Autoverzekering dekkingen vergelijken

Als je een autoverzekering afsluit, kun je kiezen voor enkele dekkingen: WA-verzekering, WA-verzekering Plus en WA + volledig casco. Heb je een nieuwe of dure auto? Dan is het verstandig om een WA + volledig casco verzekering voor je auto af te sluiten. Voor auto’s in de leeftijd van 10 12 maanden en ouder, is alleen een WA-verzekering meestal voldoende.

  • WA-verzekering

Een WA-verzekering is bij wet verplicht. Hiermee ben je gedekt voor schade die jij toebrengt aan een ander. Bij gebreken aan tastbare goederen is de dekking ten hoogste ruim €2.000.000, voor letselgebreken aan mensen is dit maximaal zeven en een half miljoen euro.

  • Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering + beperkt casco verzekering}

Met een beperkt casco verzekering voor je auto ben je niet alleen verzekerd bij schade die jij met je auto aanbrengt aan andermans eigendommen, maar ook voor gebreken aan je eigen auto, bijvoorbeeld door storm. Tevens diefstal en ruitgebreken wordt meestal gedekt door verzekeraars. Let als het even kan op dat je naar een schadehersteller gaat die een afspraak heeft gemaakt met je verzekeringsmaatschappij.

  • WA volledig casco verzekering

Met een Allrisk verzekering voor je auto ben je gedekt voor alle gebreken aan je auto. Of je zelf een aanrijding veroorzaakt of dat iemand tegen je geparkeerde auto aanbotst, je krijgt de schade vergoed. Een geruststellende gedachte.

No-claimbeschermer

Een aantal autoverzekeraars geven tevens de mogelijkheid om je aanvullend te verzekeren met een no-claimbeschermer. Met deze beschermer kun je 1x per jaar schade claimen zonder dat de maandlasten van de verzekering van je auto omhoog gaat en zonder dat je no-claimkorting verlaagd wordt. Het verhalen van deze gebreken heeft desalniettemin wel invloed op het aantal jaren gebrekenvrij. Bij een overstap naar een volgende autoverzekeraar is het daardoor een mogelijkheid dat je maandprijs wel meer wordt als gevolg van het verlaagde aantal schadevrije jaren.

De verschillende soorten autoverzekeringen

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen die u kunt aangaan. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf bepalen wat voor een soort autoverzekering u kiest. Dit kan nog best lastig zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook in het geval u deze wagen niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt binnen staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het mogelijk om nog extra verzekerd te zijn. Wat er exact wordt verzekerd is gebonden aan van de verzekering die u afsluit. Hoe duur een verzekering is, hangt af van het soort verzekering die u afsluit en de verzekeraar waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is minimaal verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan de auto van een ander verzekerd. Eigen schade aan uw eigen voertuig is echter niet verzekerd.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een verzekering met meer dekking dan de WA autoverzekering. Dit betekent dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto vergoed. Dit geldt echter niet voor alle gevallen. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet vergoed krijgen. De meeste mensen kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de tussen drie en acht jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die u vooral kunt afsluiten wanneer u een gloednieuwe auto heeft. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel uitbetaald, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn meerdere optionele verzekeringen af te sluiten. Dit kan handig zijn als u niet meteen een duurdere W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde opties hiervan interessant vindt. Zo is het een optie om u extra te verzekeren voor inzittenden bij een ongeval, of kunt u bijvoorbeeld het glas extra verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra opties er beschikbaar zijn.

No-claim korting

Hoe langer u zonder schade rijdt, hoe meer korting u kunt krijgen op uw autoverzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: autoverzekering goedkoopste

Scroll naar boven