Autoverzekering Afsluiten Goedkoop

Autoverzekering Goedkoopst

Door te vergelijken op onze website vind je de betere verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de betere condities. Of die

Een aanvullende autoverzekering vergelijken

Naast de algemene dekking van de autoverzekering heb je de optie om een aanvullende autoverzekering af te sluiten. Je kunt bij de meeste autoverzekeringsmaatschappijen kiezen uit de nu komende aanvullende autoverzekeringen:

Schadeverzekering inzittenden

Deze aanvullende verzekering voor je auto biedt dekking voor echt geleden letselgebreken en/of gebreken aan bagage of persoonlijke spullen van de bestuurder en ;eventuele inzittenden als gevolg van een ongeluk met je auto. De maximum van de vergoeding die je ontvangt, is afhankelijk van de werkelijke gebreken en is in de regel maximaal 1 miljoen euro. Hoe hoog de maximale vergoeding exact wordt, kun je teruglezen in de polisvoorwaarden van de verzekeringsmaatschappij van je auto.

Pechhulp

Vaak is er de mogelijkheid om je extra te beschermen voor pechhulp in eigen land of bijvoorbeeld in heel Europa. Als je hiervoor een aanvullende autoverzekering aangaat, heb je altijd assistentie als je onderweg pech hebt aan je auto. automobilistenhulp wordt eigenlijk meestal als aparte autoverzekering afgesloten, waardoor deze niet aanvullend op de autoverzekering hoeft worden gekozen. Ga ook hier na of je niet extra gedekt bent en voorkom dat je nodeloos te veel betaalt.

De verschillende soorten autoverzekeringen

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen die u kunt afsluiten. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf kiezen wat voor een soort autoverzekering u kiest. Dit kan nog best lastig zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook op het moment u deze wagen niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt binnen staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het een mogelijkheid om nog aanvullend verzekerd te worden. Wat er exact wordt verzekerd hangt af van de verzekering die u afsluit. Hoe duur een verzekering is, hangt af van het soort verzekering die u afsluit en de maatschappij waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is ten minste verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan andere auto’s verzekerd. Eigen schade aan uw eigen voertuig wordt niet uitbetaald.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een verzekering met meer dekking dan de WA autoverzekering. Dit betekent dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto betaald. Dit geldt echter niet voor alle situaties. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet betaald krijgen. De meeste mensen kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de 3 tot 8 jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die u vooral kunt afsluiten wanneer de verzekeringnemer een splinternieuwe auto gekocht heeft. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel uitbetaald, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn enkele extra verzekeringen af te sluiten. Dit kan interessant zijn als u niet meteen een duurdere W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde eigenschappen hiervan interessant vindt. Zo is het een optie om u extra te verzekeren voor inzittenden bij een schadeclaim, of kunt u bijvoorbeeld het glas aanvullend verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra opties er beschikbaar zijn.

No-claim korting

Hoe langer het geleden is dat u een claim hebt ingedient, hoe meer korting op de verzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: autoverzekering goedkoopst

Scroll naar boven