verzekeringen vergelijken

Auto All Risk Verzekeren

Een aansprakelijkheidsverzekering is van betekenis om af te sluiten. Het wordt tevens wel een WA-verzekering genoemd, het betreft namelijk een verzekering ten behoeve van uw wettelijke aansprakelijkheid. Hiermee bent u verzekerd tegen de financiële gevolgen van de door u of uw gezinsleden veroorzaakte schade aan derden. Niet alleen uzelf, ook uw partner, kinderen, huisdieren en eventuele logees zijn gedekt als zij onverhoopt schade of letsel aan anderen veroorzaken.

Wat is een AVP?

Uitgangspunt voor de verzekering om uit te betalen bij auto all risk verzekeren is dat de verzekeringnemer aansprakelijk bent voor de te verhalen schade aan personen of zaken. Als dat zo is, zijn ook de de daaruit voortvloeiende gebreken gedekt.

Een ongeval zit in een niet groot hoekje. Je vrouw kan per ongeluk een bal door het raam schoppen tijdens het volleyballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man voor voedsel aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet voldoende gedekt bent voor deze schade. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten als jij of je familie per ongeluk de veroorzaker is van gebreken aan anderen. Dit geldt uitsluitend voor de gebreken die jij of je familielid als privé-persoon maken. Eventuele schade lopende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Aansprakelijkheidsverzekering (AVP)

Een WA verzekering biedt dekking voor schade waar jij of jouw dochter aansprakelijk voor is. Je bent gedekt voor immateriële letselschade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke schade betreffen. Ook ben je gedekt voor schade aan materiële zaken. Een voorwaarde is dat de schade niet met opzet mag zijn toegebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de schade, betekent niet altijd dat jij de gebreken zelf veroorzaakt hoeft te hebben. Jij bent meestal tevens verantwoordelijk voor gebreken aangebracht door je huisdier. Hiernaast ben jij aansprakelijk voor schade die is voorzaakt door een gebrek aan je huis. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van je woning op het hoofd van de buurvrouw valt. Dan ben je verantwoordelijk voor de gebreken die dit met zich meebrengt.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een tegenslag zit in een nihil hoekje. Je kind kan per tegenslag een bal door het raam schoppen gedurende het voetballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man als kluif aangezien. De onkosten kunnen flink oplopen als je niet verzekerd bent voor zulke gebreken. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de kosten als jij of je familie per ongeluk de veroorzaker zijn van gebreken aan derden. Dit geldt alleen voor de gebreken die jij of je familie als particulier maken. Eventuele schade tijdens het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel een WA verzekering genoemd. Als u, uw partner, uw kinderen of uw huisdier een schade veroorzaakt bij iemand anders, dan bent u verantwoordelijk voor deze schade. Zonder aansprakelijkheidsverzekering moet u de schade die hieruit volgt zelf betalen. Als u een aansprakelijkheidsverzekering heeft dan bent u hiervoor verzekerd en zal uw verzekering de kosten om de gebreken te dekken betalen. Het is niet vereist om een WA verzekering te hebben, maar het kan wel slim zijn. Het hoeft trouwens niet zo te zijn dat u de schade zelf veroorzaakt heeft. Een gesprongen waterleiding bij de buren, die bij u vandaan komt. Of een dakpan die van uw dak valt op de auto van de buurman. Het kan verkeren. Ook hiervoor verzekert u zich met de aansprakelijkheidsverzekering. {

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering?

Een WA verzekering ga je aan om je te verzekeren tegen gebreken waar je wettelijk verantwoordelijk voor wordt gehouden. Dit zijn schades die je toebrengt aan personen of de spullen van anderen. Denk aan de computer van je collega die je uit je handen laat vallen. Of je broer die struikelt over een laaghangend snoer in je schuur en zijn schouder breekt. Een WA verzekering dekt niet alleen de schade die jij hebt veroorzaakt, tevens die van onder meer je huisdieren. Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren binnen het de meeste pakketten ben je beschermt tot een schadebedrag van ruim een miljoen euro.

Met een WA verzekering bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je onverhoopt schade berokkent. Wij helpen bij het kiezen van de beste WA verzekering voor jouw situatie.

Uw aansprakelijkheidsverzekering verzekerd u tegen gebreken aan anderen waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen schade aan anderen

  • De AVP wordt ook wel aansprakelijkheidsverzekering particulieren genoemd
  • Een WA verzekering uitbetaald letsel schade en zaakschade
  • Met opzet veroorzaakte gebreken wordt niet betaald
  • Financiële gebreken die niet voortvloeit uit een gebreken aan zaken of letselschade wordt niet betaald

Een WA verzekering is een verzekering die gebreken die iemand aan een ander persoon of zijn spullen aanbrengt. De polis is in de basis bij iedere verzekeringsmaatschappij hetzelfde. Als u als klant schade aanbrengt aan (spullen van) andere personen dan wordt dit tot circa €1.250.000 vergoed per geval. Dit bedrag verschilt per verzekeringsmaatschappij.

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

In Nederland is het vinden van een WA verzekering niet verplicht. Maar het is wel slim om dit te doen. Vooral met huisdieren zit een tegenslag in een niet groot hoekje. De onkosten voor het betalen van de veroorzaakte gebreken kan dan enorm hoog uitvallen.

AVP: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de basis zorgverzekering en de verzekering voor auto’s, hoort de aansprakelijkheidsverzekering particulieren niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een AVP hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De maandelijkse kosten die je betaalt voor een WA verzekering met dekking voor het gehele gezin (circa €50 per jaar voor een verzekerd bedrag van €1,25 miljoen of meer) is relatief niet hoog en absoluut geen reden om een verzekering niet aan te gaan. Ook ben je als je géén WA verzekering hebt en wel aansprakelijk bent voor schade aan eigendommen van een ander, veel meer kwijt. En desalniettemin is ook het slachtoffer er de dupe van als je geen AVP hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

Wat dekt je aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

De aansprakelijkheidsverzekering binnen het instap pakketten heeft een ruime dekking. Wanneer je voor een schade aansprakelijk bent kun je beroep doen op je WA verzekering. Maar de bescherming geldt niet alleen voor jou maar tevens voor je kinderen, inwonende ouders, loges, maar tevens voor je huisdieren.

Voor welk bedrag aan gebreken ben ik verzekerd?

Dit verschilt per verzekeringsmaatschappij. Het dekkingsbedrag varieert van € 1.000.000 tot € 2.500.000. Bij een aantal verzekeringsmaatschappijen kun je tussen 2 bedragen kiezen, maar bij niet alle heb je geen keuzemogelijkheid. Let hier dus goed op. Een hoger dekkingsbedrag betekent ook een hogere kosten die je elke maand moet betalen. Je kunt ook de bedragen van een WA verzekering vergelijken. Ondanks dat deze verzekering verplicht is heb je hier wel keuzemogelijkheid vrijheid in.

Vergelijk altijd de premie bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Er zijn dus wel een groot aantal factoren die belangrijk zullen zijn op de hoogte van de premie en kan de kosten daarom ook anders uitvallen bij diverse verzekeringsmaatschappijen. Een vergelijking loont behalve op het gebied van de premies ook nog op het gebied van de dekking. Een lage kosten met een dekkingsbedrag per situatie dat aan de lage kant ligt, zal wel irritant consequenties met zich meebrengen wanneer er schadeclaims worden ingediend. Ook het eigen risico van dit type verzekering is geen factor die je niet over het hoofd moet zien bij het vergelijken. Per geval kan dat aardig oplopen en bekijk je dus te allen tijde de optie om het eigen risico af te kopen. Dat betekent gewoonlijk een hoger premiebedrag, maar ben je er tevens gedekt van dat er in geen situatie bijkomende kosten zullen zijn in situatie van een schadeclaim.

Bekijk bij dezelfde verzekeraar ook de keus om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Dat komt zeker van te pas in gevallen waarbij er schadeclaims ingediend zullen worden en is een combinatie van beide verzekeringen (rechts- en bedrijfsaansprakelijkheid) de meest simpele methode om in alle gevallen op steun te mogen rekenen.

Simpel overstappen AVP

Het klinkt ingewikkeld om je oude aansprakelijkheidsverzekering particulieren te beëindigen en over te stappen naar een andere verzekering, maar dat is gemakkelijk geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige verzekeraar. Zij maken de annulatie dan voor je in orde. Hierna kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool voor auto all risk verzekeren aan gaan.

Scroll naar boven