Aansprakelijkheidsverzekering Kind

Abn Amro Aansprakelijkheidsverzekering

Ook al is een particuliere aansprakelijkheidsverzekering niet wettelijk verplicht, het kan toch ook verstandig zijn om deze naast de WA verzekering af te sluiten. Wil je gedekt zijn voor de schade die je veroorzaakt bij derden, maar weet je niet exact voor welke verzekeraar je het voordeligste kunt kiezen? Of twijfel je welke verzekering voor jou het goedkoopste is? In dit artikel vindt je alle informatie die je nodig hebt voorafgaand je begint met abn amro aansprakelijkheidsverzekering, en voordat je er een gaat aan gaan.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Reden voor de verzekeringsmaatschappij om uit te keren bij abn amro aansprakelijkheidsverzekering is dat de verzekeringnemer verantwoordelijk bent voor de te verhalen gebreken aan personen of goederen. Als dat zo is, zijn ook de gevolgschades gedekt.

Een ongeval zit in een nihil hoekje. Je zoon kan per abuis een bal door het raam schoppen tijdens het tennissen, of voor je het weet heeft je papegaai de bril van een oom voor voedsel aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet gedekt bent voor zulke gebreken. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade als jij of je vrouw per ongeluk de veroorzaker is van schade aan anderen. Dit geldt alleen voor de gebreken die jij of je familie als particulier maken. Eventuele schade lopende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren wordt ook wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Aansprakelijkheidsverzekering (AVP)

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren biedt dekking voor gebreken waar jij of je vrouw verantwoordelijk voor is. Je bent gedekt voor immateriële schade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke gebreken betreffen. ook ben je gedekt voor schade aan materiële zaken. Een voorwaarde is dat de schade niet met opzet mag zijn aangebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de gebreken, betekent niet altijd dat jij de schade zelf veroorzaakt hoeft te hebben. Jij bent soms ook verantwoordelijk voor gebreken aangericht door je kat. Ook ben jij aansprakelijk voor gebreken die is ontstaan door een gebrek aan je huis. Een voorbeeld is op welk moment een dakpan van je huis op het hoofd van de buurman valt. Dan ben je verantwoordelijk voor de gebreken die dit met zich meebrengt.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een ongeval zit in een nihil hoekje. Je kind kan per ongeluk een bal door het raam schoppen lopende het voetballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man als kluif aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet gedekt bent voor zulke gebreken. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de onkosten als jij of je familie per ongeval de veroorzaker zijn van gebreken aan derden. Dit geldt alleen voor de gebreken die jij of je familie als particulier maken. Eventuele schade gedurende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt tevens wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht voor Nederlanders, maar wel aan te raden. Als jij of jouw familie iets doet waarmee gebreken wordt veroorzaakt, kun je namelijk verantwoordelijk worden gesteld voor de veroorzaakte schede. Dat betekent dat jij opdraait voor de materiële gebreken, maar ook voor letselschade. Zeker die letselgebreken kan behoorlijk in de papieren lopen. Dan is het fijn als je verzekerd bent.{

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

De aansprakelijkheidsverzekering particulieren sluit je af om je te verzekeren voor gebreken waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Dit zijn gebreken die je toebrengt aan anderen of de goederen van anderen. Denk aan de laptop van je collega die je uit je handen laat vallen. Of je collega die struikelt over een losliggend snoer in jouw schuur en zijn enkel breekt. Een AVP vergoedt bijna alle gebreken die jij hebt veroorzaakt, ook die van bijvoorbeeld je logés. Met de AVP binnen het de meeste pakketten ben je verzekerd tot een schade van ruim een miljoen euro.

Met de WA verzekering bescherm je naast je eigen banksaldo, maar tevens die van degene die je per abuis schade berokkent. Wij assisteren bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering particulieren voor jouw gezin.

Uw aansprakelijkheidsverzekering gedekt u tegen gebreken aan andere mensen waarvoor u verantwoordelijk wordt gesteld.

U bent verzekerd tegen gebreken aan anderen

  • Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren wordt tevens wel WA verzekering genoemd
  • De aansprakelijkheidsverzekering particulieren uitgekeerd letsel schade en zaakschade
  • Met opzet veroorzaakte gebreken wordt niet uitbetaald
  • Zuivere vermogensschade is tevens uitgesloten

Een AVP is een verzekering die gebreken die iemand aan een ander of zijn goederen aanbrengt. De verzekering is in beginsel bij iedere verzekeringsmaatschappij dezelfde. Als u als verzekerde gebreken aanbrengt aan (spullen van) andere personen dan wordt dit tot rondom €1.250.000 gedekt per situatie. Dit bedrag verschilt per verzekeraar.

Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

In Holland is het aan gaan van een WA verzekering niet verplicht. Maar het is wel slim om dit te doen. Vooral met enthousiaste huisdieren zit een tegenslag in een nihil hoekje. De onkosten voor het terug betalen van de veroorzaakte schade kan dan behoorlijk hoog uitvallen.

WA verzekering: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de standaard zorgverzekering en de autoverzekering, hoort de AVP niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een WA verzekering hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De maandpremie die je afdraagt voor een WA verzekering met gezinsdekking (bij benadering €50 per 12 maanden voor een te verzekeren bedrag van €1,25 miljoen of meer) is relatief niet hoog en absoluut geen reden om een verzekering niet af te sluiten. Ook ben je als je g1 aansprakelijkheidsverzekering particulieren hebt en wel aansprakelijk bent voor gebreken aan een ander, veel duurder uit. En bovendien is tevens het slachtoffer er de dupe van als je geen AVP hebt, of voor een te laag gedekt bedrag hebt gekozen.

Premie gebaseerd op gezinssamenstelling

De premie die u moet betalen voor de aansprakelijkheidsverzekering hangt af van de samenstelling van uw huishouding. In de basis zijn er 2 typen verzekeringen te identificeren: de dekking voor alléénstaand en de dekking in gezinsverband. Onder de dekking gezinsverband wordt een uitgebreidere groep meeverzekerd, hier behoren ook kinderen tot 27 12 maanden bij.

Voor welk bedrag aan gebreken ben ik verzekerd?

Dit verschilt per verzekeraar. Het dekkingsbedrag varieert van € 1.000.000 tot € 2.500.000. Bij een aantal verzekeraars kun je tussen 2 bedragen kiezen, maar bij enkele heb je geen optie. Let hier dus goed op. Een hoger dekkingsbedrag houdt in tevens een hogere maandprijs die je maandelijks moet betalen. Je kunt tevens de bedragen van een WA verzekering vergelijken. Ondanks dat deze verzekering vereist is heb je hier wel keus vrijheid in.

Waarom sluit je een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven af?

De meeste Nederlanders hebben al een aansprakelijkheidsverzekering voor privésituaties. Alleen betaalt een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) geen schades die je als bedrijf veroorzaakt. Zo’n schade kan flink in de papieren lopen, dus is het slim een AVB te hebben. Heb je dit niet? Dan loop je het dreiging dat je zo’n hoge schadeclaim niet zelf kunt betalen. Zeker als kleine zelfstandige kan dit een probleem zijn, waar je liever niet mee te maken krijgt.

Eenvoudig overstappen AVP

Het klinkt ingewikkeld om je oude aansprakelijkheidsverzekering particulieren te beëindigen en over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij, maar dat is gemakkelijk geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige verzekeringsmaatschappij. Zij maken de annulatie dan voor je in orde. Dan kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool voor abn amro aansprakelijkheidsverzekering vinden.

Scroll naar boven